ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 23.07.2014 г.

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на двадесет и трети юли 2014г. в състав:

          Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                         Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Цветомир Папурков сложи за разглеждане н.о.х.д.­196 по описа за 2014г.  докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 13:30 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Н.С. – явява се лично и с адв.А.А. *** с пълномощно към ДП.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Цветомир Папурков.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ. А. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Н.С. – ***, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Няма да правя отводи ида соча нови доказателства.

АДВ. А. – Не правим отводи, нямаме нови искания.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания.

 

АДВ. А. – Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТМоля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение постигнато по н.о.х.д.№196/2014г. по описа на РС-Левски (незабавно производство №ЗМ-156/2014г. по описа на РУП – Левски, пр.пр. №834/2014г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Н.С. и защитника му адв. А.А. ***, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ Н.С., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 22.07.2014г., около 01:14 часа, в с.Обнова, обл.Плевен, на ПП-3, при 54,677 кв., управлявал моторно превозно средство – лек автомобил „Фолксваген *” с рег. № *, собственост на Ц.С.,***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2,26 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Дрегер Алкотест 7510” с фабричен №ARBA0152.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Н.С.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.343б, ал.1 от НК.

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

За извършеното престъпление на Н.С. се налага наказание при условията на чл.343б, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б”, във вр. с чл.42а, ал.4, във вр. с ал.3, т.1, във вр. с ал.2, т.1 и т.2, във вр. с ал.1 от НК наказание ПРОБАЦИЯ, със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от СЕДЕМ МЕСЕЦА, при периодичност на явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице – два пъти седмично;

          - задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от СЕДЕМ МЕСЕЦА.

На основание чл.343г, във вр. с чл.343б, ал.1, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК на подсъдимия Н.С. се налага наказание „лишаване от право да упражнява определена дейност”, а именно „лишаване от право да управлява МПС” за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

На основание чл.59, ал.1, т.1 и ал.2 от НК ПРИСПАДА времето, през което подсъдимият Н.С. е бил задържан със заповед по ЗМВР за срок до 24 часа, като единият ден задържане се зачете за три дни „пробация”.

На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето, през което за същото деяние подсъдимият Н.С. е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява правото да управлява МПС, считано от 22.07.2014г.

Разноски по делото не са направени.

 

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:       

(Цв. Папурков)               (адв. А.)                         (Н. С.)

 

                   

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.  Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д.№196/2014г. по описа на РС-Левски (незабавно производство №ЗМ-156/2014г. по описа на РУП – Левски, пр.пр. №834/2014г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Н.С. и защитника му адв. А.А. *** споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК прекратява наказателното производство по н.о.х.д.№196/2014г. по описа на РС-Левски (незабавно производство №ЗМ-156/2014г. по описа на РУП – Левски, пр.пр. №834/2014г. по описа на РП-Левски).

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 13:50 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: