П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _19.08._ 2015 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _деветнадесети август_ две хиляди и петнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:    1. С.П.

                                                        2. Н.Д.

 

при секретаря _Р.П._, в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев , разгледа докладваното от съдия _Атанасова_ наказателно _н.о.х.д.__270_ по описа за  2015 г.  и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Л.Т.***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на неустановен ден, на месец май 2015г. придобил и до 13.08.2015 г. държал в дома си, находящ се в с.Обнова, община Левски, област Плевен, ***, огнестрелно оръжие – 1 бр. пневматична пушка „В5-АК” калибър 22 Long Rifle и боеприпаси за огнестрелно оръжие – 14 броя малокалибрени патрони, калибър 22 Long Rifle, без да има за това надлежно разрешение, поради което и на основание чл.339, ал.1 във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА НА ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.53, ал.2, б.„а” от НК ОТНЕМА в полза на държавата следните вещи: 1 бр. пневматична пушка модел „В5-АК”, пригодена да произвежда изстрели с малокалибрени патрони, калибър 22 Long Rifle, 11 бр. малокалибрени патрони, калибър 22 Long Rifle и 3 бр. гилзи от малокалибрени патрони, калибър 22 Long Rifle, намиращи се на съхранение в РУ на МВР-Левски.

СЛЕД влизане на присъдата в законна сила описаните по-горе вещи, които се отнемат в полза на държавата, ДА СЕ ПРЕДАДАТ на ОД на МВР-Плевен, служба „КОС” – за унищожаване.

ОСЪЖДА Л.Т., със сочена по-горе самоличност, да заплати по сметка на ОД на МВР – Плевен направените деловодни разноски в размер на 56.55 лв.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 7-дневен срок от днес.

 

                                              

                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                                         2.