П Р И С Ъ Д А

№________

 

гр. ЛЕВСКИ,   03.09.  2015 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на   трети септември   през две хиляди и петнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

            ПРЕДСЕДАТЕЛ:ПАЛМИРА АТАНАСОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Атанасова н.д.о.х. № 275  по описа за 2015 год., и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Ц.Х.Ц., роден на ***г***, с постоянен адрес:***, българин, с българско гражданство, с полувисше образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 19.08.2015 г. в гр.Левски, обл. Плевен, управлявал МПС-лек автомобил марка *** с рег.№ *** с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, а именно 3.07 на хиляда, установено по надлежния ред, поради което и на основание чл.343б, ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК го ОСЪЖДА на ДЕВЕТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.343г, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА подсъдимия Ц.Х.Ц. със сочена по - горе самоличност от право да управлява МПС за срок от ДЕВЕТ МЕСЕЦА.

          На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето през което подсъдимият е бил лишен по административен ред от правото да управлява МПС, считано от 19.08.2015г.         

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 7 – дневен срок от днес.

 

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: