О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. ЛЕВСКИ, 12.09.2015 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд в ЗАКРИТО съдебно заседание на дванадесети септември 2015 г. в състав:

 

                           Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                      Съдебни заседатели:

                              

 

при участието на секретаря _ и прокурора ­­_, като разгледа докладваното от съдия Димитрова ч.н. дело №296 по описа за 2015 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

          В Районен съд-гр.Левски е постъпила жалба от Й.Ж.Й., изтърпяващ към настоящия момент наказание лишаване от свобода в Затвора-гр.Белене, против Заповед №999/01.09.2015 г. на началника на Затвора-гр.Ловеч, с която му е наложено на основание чл.101, т.7 от ЗИНЗС дисциплинарно наказание „Изолиране в наказателна килия за срок от 14 /четиринадесет/ денонощия”, за дисциплинарно нарушение по чл.96, т.3, във вр. с чл.97, т.1 и т.3, във вр. с чл.100, ал.1, във вр. с ал.2, т.1 и т.5 от ЗИНЗС. По постъпилата жалба е образувано ч.н.д. №296/2015 г. по описа на Районен съд-гр.Левски.

          Разпоредбата на чл.111, ал.1 и ал.2 от ЗИНЗС предвижда, че заповедта за дисциплинарно наказание „изолиране в наказателна килия” подлежи на обжалване пред районния съд по местонахождението на затвора, като жалбата се подава чрез органа, наложил дисциплинарното наказание. В конкретния случай, съдът констатира, че заповедта, предмет на обжалване в настоящото производство, е издадена от началника на Затвора-гр.Ловеч, поради което териториално компетентен да разгледа делото е Районен съд-гр.Ловеч.

          Предвид изложеното и на основание чл.42, ал.2, във вр. с ал.1 от НПК, във вр. с чл.111 от ЗИНЗС, съдебното производство по настоящото дело следва да бъде прекратено, а делото изпратено по подсъдност на местно компетентния съд, който е Районен съд-гр.Ловеч.

Водим от горните мотиви, съдът

                  

     О П Р Е Д Е Л И:

 

          ПРЕКРАТЯВА съдебното производството по ЧНД №296 по описа за 2015 г. на Районен съд-гр.Левски.

          ИЗПРАЩА делото по подсъдност на Районен съд-гр.Ловеч.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда не подлежи на жалба и протест.

 

 

                                       РАЙОНЕН СЪДИЯ: