ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 22.07. 2015 г.

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на двадесет и втори юли 2015 г. в състав:

 

       Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                                 Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Диана Мицканова сложи за разглеждане н.о.х.д.­231, по описа за 2015г.  докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 11:10 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Х.Н. – редовно призован – явява се лично и с адв. А.А. ***, с пълномощно към досъдебното производство.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Диана Мицканова.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ. А. – Да бъде даден ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

         

Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

                                      ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Х.Н. – ***, ЕГН **********.

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Не правя отводи на съдебния състав и на секретаря. Нямам искания относно хода на производството и по доказателствата.

АДВ. А. – Не правим отводи на съдебния състав и на секретаря. Искаме споразумението да бъде удоброено.

ПОДСЪДИМИЯТ – Няма да правя отводи.

 

АДВ. А. Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТМоля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

            Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение постигнато по н.о.х.д. №231/2015г. по описа на РС-Левски (незабавно производство №ЗМ-163/2015г. по описа на РУ на МВР-Левски, пр.пр.№793/2015г. по описа на РП-Левски), между РП-Левски, подсъдимия Х.Н. и защитника му адв. А.А. ***, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ Х.Н., ЕГН **********, се признава за виновен в това, че на 12.07.2015г., около 06:50 часа, в гр.Левски, обл.Плевен, по ул.”Н.Й.Вапцаров”, управлявал МПС – лек автомобил „Фолксваген *” с рег.№ *, негова собственост, с концентрация на алкохол в кръвта над 1.20 на хиляда, а именно 1.30 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест Дрегер 7510” с фабр. №0260.

Деянието съставлява престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Х.Н.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

          За извършеното престъпление на подсъдимия Х.Н. се налага наказание на основание чл.343б, във вр. с ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК, а именно наказание ПРОБАЦИЯ, със следните пробационни мерки:

- по чл.42а, ал.2, т.1 от НК - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, изразяваща се в явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност на провеждането й - 2 пъти седмично и която да се изпълнява по посочения от подсъдимия настоящ адрес ***;

- по чл.42а, ал.2, т.2 от НК - задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, които да се изпълнява по посочения от подсъдимия настоящ адрес ***.

На основание чл.343г от НК се НАЛАГА на подсъдимия Х.Н. наказание „лишаване от право да управлява МПС” за срок от ТРИ МЕСЕЦА, считано от датата на фактическото отнемане на свидетелството – 12.07.2015г.

Разноски по делото не са направени.

Веществени доказатества не са събирани.

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                   ПОДСЪДИМ:                 (Д.Мицканова)                    (адв.А. А.)                    (Х.Н.)

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

          Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №231/2015г. по описа на РС-Левски (незабавно производство №ЗМ-163/2015г. по описа на РУ на МВР-Левски, пр.пр.№793/2015г. по описа на РП-Левски), между РП-Левски, подсъдимия Х.Н. и защитника му адв. А.А. *** споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. №231/2015г. по описа на РС-Левски (незабавно производство №ЗМ-163/2015г. по описа на РУ на МВР-Левски, пр.пр.№793/2015г. по описа на РП-Левски).

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 11:20 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: