ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 23.07. 2015 г.

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на двадесет и трети юли 2015 г. в състав:

          Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                          Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Цветомир Папурков сложи за разглеждане н.о.х.д. ­244 по описа за 2015 г. докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 09:50 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ А.А. – редовно призован – явява се лично и с адвокат М.С. *** с пълномощно към ДП.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Цветомир Папурков.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

          Със съгласието на страните, заседанието започва с 10 мин. по-рано.

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ. С. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

А.А.***, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Не правя отводи на състава на съда. Постигнали сме споразумение, което моля да одобрите, същото не противоречи на закона и морала.

АДВ. С. – Отводи не правя. Нямам нови искания.

ПОДСЪДИМИЯТ   Не правя отводи. Нямам нови искания.

 

АДВ. С. – Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

ПРОКУРОРЪТМоля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което                                      

                                                    ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение постигнато по н.о.х.д.№244/2015г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ 114/2015г. по описа на РУ на МВР - Левски, пр.пр. №578/2015г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия А.А. и защитника му адв. М.С. ***, съгласно което:

ПОДСЪДИМИЯТ А.А. се признава за виновен в това, че в периода от 18:30 часа на 13.05.2015г. до 07:30 часа на 14.05.2015г.  в гр.Левски, обл.Плевен, от жилищен дом, находящ се на ***, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот (взломяване на входна врата) и в съучастие като помагач с Б.Д. ***, отнел чужди движими вещи – 1 брой преносим компютър „Lenovo IdeaPad Z 570” на стойност 999.00 лв., 1 брой зарядно устройство за преносим компютър модел РА 1900 на стойност 28.00 лв., 1 брой настолен компютър с надпис „LD” на стойност 419.00 лв. и 1 брой Рутер TR-LINU TL-WR340G на стойност 32.00 лв., или всичко на обща стойност 1478.00 лв., от владението на собственика С.С. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като до приключване на досъдебното производство откраднатите вещи са върнати.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия А.А.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.197, т.3 във вр. с чл.195, ал.1, т.3, във вр.с чл.194, ал.1, във вр.с чл.20, ал.4 от НК.

Причинените с деянието имуществени вреди са възстановени.

За извършеното престъпление на А.А. се налага наказание при условията на чл.197, т.3 във вр. с чл.195, ал.1, т.3, във вр.с чл.194, ал.1, във вр.с чл.20, ал.4, във вр. с чл.54, ал.1 от НК, а именно „лишаване от свобода” за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така определеното наказание на подсъдимия А. с ТРИГОДИШЕН ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия А.А., с постоянен и настоящ адрес:***, през изпитателния срок се възлагат на мл. полицейски инспектор при РУ на МВР – Левски, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

Разноските по досъдебното производство в размер на 40.00 лв., които следва да се преведат по сметка на ОД на МВР - Плевен, се възлагат върху подсъдимия А.А..

Веществени доказателства по делото няма.

 

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(Цв. Папурков)              (адв. С.)                         (А. А.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д.№244/2015г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ 114/2015г. по описа на РУ на МВР - Левски, пр.пр. №578/2015г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия А.А. и защитника му адв. М.С. *** споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. №244/2015г. по описа на РС – Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10:00 часа.

 

 

          СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: