ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   17.08.2015  г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на седемнадесети август  2015 г. в състав:

 

   Председател: НАТАША ПАНЧЕВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря И.П. и прокурора Чавдар Мънев сложи за разглеждане _н.д.о.х._ дело № ­­_266_ по описа  за _2015_ год., докладвано от съдия _Панчева.

На именното повикване в 14:00 часа се явиха:

ПОДСЪДИМИЯ Д.М.С. – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат М.С. от ПлАК упълномощен защитник на подсъдимия.

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА ГР.ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

 

         ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ С. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

Съдът намира, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

         СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Д.М.С. – роден на ***        ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български и белгийски гражданин, женен, с основно образование, пенсионер по болест, неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ – Г-жо председател, отводи не правим. Представям и моля, да приемете справка за съдимост на лицето Д.С..

АДВОКАТ С. – Отводи не правя. Да се приемат представените доказателства.

ПОДСЪДИМИЯТ – Отводи не правя. Да се приемат представените доказателства.

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане на обвинителния акт от прокурора.

 

АДВОКАТ С. – Предлагам споразумение по силата на закона по отношение на повдигнатото обвинение за решаване на н.о.х.д.№266/2015 г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство №ЗМ-182/2015 г. на РУ на МВР гр.Левски, пр.пр.923/2015 г. на РП Левски, с карта за състояние на НП) между РП – Левски, подсъдимия Д.М.С., ЕГН ********** и адвокат М.С., защитник на подсъдимия, а именно: Д.М.С. – роден на ***  ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български и белгийски гражданин, женен, с основно образование, пенсионер по болест, неосъждан, ЕГН **********, се признава за виновен за това, че на 16.08.2015 г. около 02:26 часа в гр.Левски, общ.Левски, обл.Плевен, ул.”Цар Иван Асен ІІ” до бензиностанция „Петрол” управлявал МПС лек автомобил „****” с рег.№ ********* с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда – 1,29 на хиляда установено по надлежния ред с техническо средство „алкотест дрегер” 7510 с фабр.№0260 престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, за което на същия да се наложи наказание за извършеното от него престъпление една година лишаване от свобода, изтърпяването на която на основание чл.66, ал.1 от НК изтърпяването да се отложи с три годишен изпитател срок. Възпитателните мерки да се възложат на съответния полицейски инспектор към РУ на МВР гр.Левски. На основание чл.343г от НК на подсъдимия се налага и наказание лишаване от правото да управлява МПС за срок от един месец като на основание чл.59, ал.4 от НК се приспадне времето през което подсъдимия е бил лишен от правото да управлява МПС, а именно от 16.08.2015 г.

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм с така предложеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

ПРОКУРОРЪТ – Моля, да впишете съдържанието на постигнатото между нас споразумение в съдебния протокол. Намирам, че свидетелите следва да бъдат заличени от списъка на лицата за призоваване.  

 

ПРОКУРОР:             ЗАЩИТНИК:              ПОДСЪДИМ:

         (Чавдар Мънев)      (М.С.)  (Д.С.)

 

Съдът намира, че с оглед постигнатото между страните споразумение следва да освободи свидетелите, да заличи същите от списъка на лицата за призоваване.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ЗАЛИЧАВА от списъка на лицата за призоваване свидетелите В.Н.С. и В.А.П.

 

Съдът намира, че така постигнатото между страните е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

         ПРИЕМА и ПРИЛАГА по делото справка за съдимост №259/17.08.2015 г.

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д.№266/2015 г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство №ЗМ-182/2015 г. на РУ на МВР гр.Левски, пр.пр.923/2015 г. на РП – Левски, с карта за състояние на НП) между РП – Левски, подсъдимия Д.М.С., ЕГН ********** и адвокат М.С., защитник на подсъдимия, а именно: Д.М.С. – роден на ***  ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български и белгийски гражданин, женен, с основно образование, пенсионер по болест, неосъждан, ЕГН **********, се признава за виновен за това, че на 16.08.2015 г. около 02:26 часа в гр.Левски, общ.Левски, обл.Плевен, ул.”Цар Иван Асен ІІ” до бензиностанция „Петрол” управлявал МПС лек автомобил „****” с рег.№ *********  с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда – 1,29 на хиляда установено по надлежния ред с техническо средство алкотест дрегер 7510 с фабр.№0260.

Престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, за което се налага на основание чл.343б, ал.1 от НК наказание ”ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”.

ОТЛАГА НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК изтърпяването на наложеното наказание „ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, с ТРИ ГОДИШЕН ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ВЪЗЛАГА възпитателните мерки на съответния полицейски инспектор към РУ на МВР гр.Левски.

ЛИШАВА на основание чл.343г от НК Д.М.С. със снета по-горе самоличност от правото да управлява МПС за срок от ЕДИН МЕСЕЦ, считано от 16.08.2015 г.

Разноски на този етап от производството не се направени.

 

 

ПРОКУРОР:             ЗАЩИТНИК:              ПОДСЪДИМ:

         (Чавдар Мънев)      (М.С.)  (Д.С.)

 

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля, да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

АДВ.С. – Моля, да одобрите споразумението, не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОДОБРЯВА на основание чл.384 от НПК постигнатото по н.о.х.д.№266/2015 г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство №ЗМ-182/2015 г. на РУ на МВР гр.Левски, пр.пр.923/2015 г. на РП – Левски, с карта за състояние на НП) между РП – Левски, подсъдимия Д.М.С., ЕГН ********** и адвокат М.С., защитник на подсъдимия СПОРАЗУМЕНИЕ а именно: Д.М.С. – роден на ***      ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български и белгийски гражданин, женен, с основно образование, пенсионер по болест, неосъждан, ЕГН **********, за което подсъдимия се признава за виновен за това, че на 16.08.2015 г. около 02:26 часа в гр.Левски, общ.Левски, обл.Плевен, ул.”Цар Иван Асен ІІ” до бензиностанция „Петрол” управлявал МПС лек автомобил „****” с рег.№ *********  с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 на хиляда – 1,29 на хиляда установено по надлежния ред с техническо средство „алкотест дрегер” 7510 с фабр.№0260 –престъпление по чл.343б, ал.1 от НК, поради което и на основание чл.343б, ал.1 от НК НАЛАГА на Д.М.С. със снета по-горе самоличност наказание ”ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА” за извършеното от него престъпление.

ОТЛАГА НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК изтърпяването на наложеното наказание „ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, с ТРИ ГОДИШЕН ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ВЪЗЛАГА възпитателните мерки на съответния полицейски инспектор към РУ на МВР гр.Левски.

ЛИШАВА на основание чл.343г от НК Д.М.С. със снета по-горе самоличност от правото да управлява МПС за срок от ЕДИН МЕСЕЦ, считано от 16.08.2015 г.

Разноски на този етап от производството не се направени.

 

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д.№266/2015 г. по описа на РС – Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 15.00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: