ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   17.09.2015  г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на седемнадесети септември  2015 г. в състав:

 

   Председател: НАТАША ПАНЧЕВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря И.П. и прокурора Цветомир Папурков сложи за разглеждане _н.д.о.х._ дело №304_ по описа  за _2015_ год., докладвано от съдия _Панчева.

На именното повикване в 13:30 часа се явиха:

ПОДСЪДИМИЯТ Д.Н.П. – явява се лично.

Съдът извършва констатация по л.к.№644921922/04.11.2013 г. от МВР Плевен. След констатацията връща л.к.

ЯВЯВА СЕ адвокат М.С. от ПлАК упълномощен защитник на подсъдимия.

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се прокурор Цветомир Папурков.

СВИДЕТЕЛЯТ В.С. – уведомен – не се явява.

 

         ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото. Можем да постигнем споразумение с подсъдимия и моля, да одобрите споразумението, което постигнахме след образуване на съдебното производство с подсъдимия. Свидетелят не се явява, тъй като го уведомих, че със защитника на подсъдимия сме постигнали споразумение след внасяне на обвинителния акт.

АДВОКАТ С. – Да се даде ход на делото. Съгласни сме на споразумение с РП – Левски, имаме право на такова.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото, искам споразумение.

 

Съдът намира, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

         ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО.

 

         СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Д.Н.П. – роден на ***        ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, с начално образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ – Не правя отводи.

АДВОКАТ С. – Отводи не правя.

ПОДСЪДИМИЯТ – Отводи не правя.

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане на обвинителния акт от прокурора.

 

ПРОКУРОРЪТ – Предлагам споразумение по силата на закона по отношение на повдигнатото обвинение за решаване на н.о.х.д.№304/2015 г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство №ЗМ-218/2015 г. на РУ на МВР гр.Левски, пр.пр.1066/2015 г. на РП Левски, с карта за състояние на НП) между РП – Левски, подсъдимия Д.Н.П., ЕГН ********** и адвокат М.С. от ПлАК, защитник на подсъдимия, а именно: Д.Н.П. – роден на ***    ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, с начално образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, се признава за виновен за това, че на 15.09.2015 г. в гр.Левски, общ.Левски, обл.Плевен, в 00:30 часа по ул.”Елин Пелин”, на кръстовището с ул.”Александър Стамболийски”, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с Наказателно постановление №14-0293-000199/06.08.2014 г. на Началник Група към ОДМВР Плевен, РУ на МВР Левски (влязло в законна сила на 17.09.2014 г.) за управление на МПС без съответното свидетелство за управление, управлявал лек автомобил „***” с рег.№ ***, без съответно свидетелство за управление – престъпление по чл.343в, ал.2, във вр. с ал.1 от НК за което на същия да се наложи наказание за извършеното от него престъпление три месеца лишаване от свобода, изтърпяването на което на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи с три годишен изпитател срок. Възпитателните мерки да се възложат на мл. полицейски инспектор при РУ на МВР Левски отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

АДВОКАТ С. – Съгласни сме с така предложеното споразумение от РП – Левски. Считаме, че същото не противоречи на закона и морала, и Ви моля да го впишете в съдебния протокол, след което да го одобрите.

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм с така предложеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОР:             ЗАЩИТНИК:              ПОДСЪДИМ:

         (Цв.Папурков)        (М.С.)        (Д.П.)

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля, да впишете съдържанието на постигнатото между нас споразумение в съдебния протокол.

АДВОКАТ С. Моля, да впишете съдържанието на постигнатото между нас споразумение в съдебния протокол.

ПОДСЪДИМИЯТ – Моля, да впишете съдържанието на постигнатото между нас споразумение в съдебния протокол.

 

Съдът намира, че с оглед постигнатото между страните споразумение следва да заличи свидетеля Велислав С. от списъка на лицата за призоваване.

Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ЗАЛИЧАВА от списъка на лицата за В.С..

 

Съдът намира, че така постигнатото между страните е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:    

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д.№304/2015 г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство №ЗМ-218/2015 г. на РУ на МВР гр.Левски, пр.пр.1066/2015 г. на РП Левски, с карта за състояние на НП) между РП – Левски, подсъдимия Д.Н.П., ЕГН ********** и адвокат М.С. от ПлАК, защитник на подсъдимия съгласно което:

т.1 - Подсъдимия Д.Н.П. – роден на ***     ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, с начално образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, се признава за виновен за това, че на 15.09.2015 г. в гр.Левски, общ.Левски, обл.Плевен, в 00:30 часа по ул.”Елин Пелин”, на кръстовището с ул.”Александър Стамболийски”, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с Наказателно постановление №14-0293-000199/06.08.2014 г. на Началник Група към ОДМВР Плевен, РУ на МВР Левски (влязло в законна сила на 17.09.2014 г.) за управление на МПС без съответното свидетелство за управление, управлявал лек автомобил „***” с рег.№ ***, без съответно свидетелство за управление –  престъпление по чл.343в, ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

т.2 - ПОДСЪДИМИЯТ Д.Н.П. декларира, че разбира обвинението. Признава се за виновен. Разбира последиците от споразумението. Съгласен е с тях. Доброволно се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

т.З - За извършеното престъпление на подсъдимия Д.Н.П. се налага на основание чл.343в, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.54, във вр. с чл.66, ал.1 от НК наказание ”ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, чието изтърпяване се отлага със ТРИ ГОДИШЕН изпитателен срок.

Възпитателните мерки да се възложат на мл. полицейски инспектор при РУ на МВР гр.Левски, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Д.Н.П.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по чл.343в, ал.2, във вр. с ал.1 от НК.

 

ПРОКУРОР:             ЗАЩИТНИК:              ПОДСЪДИМ:

         (Цв.Папурков)        (М.С.)        (Д.П.)

ПРОКУРОРЪТ – Моля, да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

АДВОКАТ С. – Моля, да одобрите споразумението, не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението.

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОДОБРЯВА на основание чл.384 от НПК постигнатото по н.о.х.д. №304/2015 г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство №ЗМ 218/2015 г. на РУ на МВР гр.Левски и пр.пр.№1066/2015 г. на РП – Левски, с карта за състояние на НП) между Районна прокуратура гр.Левски, представлявана от прокурор Цветомир Папурков, подсъдимият Д.Н.П. с ЕГН ********** и защитникът му адв.М.С. от ПлАК споразумение, съгласно което: Подсъдимия Д.Н.П.  роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, с начално образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, се признава за виновен за това, че на 15.09.2015 г. в гр.Левски, общ.Левски, обл.Плевен, в 00:30 часа по ул.”Елин Пелин”, на кръстовището с ул.”Александър Стамболийски”, в едногодишен срок от наказването му по административен ред с Наказателно постановление №14-0293-000199/06.08.2014 г. на Началник Група към ОДМВР Плевен, РУ на МВР Левски (влязло в законна сила на 17.09.2014 г.) за управление на МПС без съответното свидетелство за управление, управлявал лек автомобил „***” с рег.№ ***, без съответно свидетелство за управление –  престъпление по чл.343в, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, за което се налага на основание чл.343в, ал.2, във вр. с ал.1, във вр. с чл.54 от НК наказание ”ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”.

ОТЛАГА НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК изтърпяването на наложеното наказание „ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА”, с ТРИ ГОДИШЕН ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ВЪЗЛАГА Възпитателните мерки на мл. полицейски инспектор при РУ на МВР гр.Левски, отговарящ за района по местоживеене на подсъдимия.

Разноски на този етап от производството не се направени.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д.№304/2015 г. по описа на РС – Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 14.10 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: