ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 29.09.2015 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на двадесет и девети септември 2015 г. в състав:

   Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

         Съдебни заседатели:

        

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Мая Тончева сложи за разглеждане н.о.х.д.326 по описа за 2015 год., докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 13:45 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Д.М.Г. – редовно призован – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат А.А. от ПлАК – назначен за служебен защитник на подсъдимия на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК по незабавно производство №ЗМ 228/2015г. по описа на РУ на МВР - Левски, пр.пр. №1102/2015г.по описа на РП-Левски.

СВИДЕТЕЛЯТ В.В. – не се явява.

ВЕЩОТО ЛИЦЕ А.И.С. – не се явява.

ЗА РП - ЛЕВСКИ се явява прокурор Мая Тончева.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ. А. – Запознат съм с делото, желая да бъда назначен за служебен защитник на подсъдимия. Да бъде даден ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото. Съгласен съм адвокат А. да ме защитава и в съдебната фаза на процеса.

 

Съдът счита, че не са налице процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з.

Подсъдимият се явява без упълномощен защитник, същият не разполага със средства да си упълномощи избран от него такъв, и тъй като интересите на правосъдието налагат да има такъв в настоящото производство, следва да бъде назначен за служебен защитник на подсъдимия Д.М.Г. адвокат А.А. от ПлАК и в съдебната фаза на процеса на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

НАЗНАЧАВА на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК за служебен защитник на подсъдимия Д.М.Г. ***, ЕГН **********, адвокат А.А. от ПлАК.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Д.М.Г. – роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, с основно образование, работи в „****” ООД в гр.****, на длъжност общ работник, неженен, живее на семейни начала с едно дете, неосъждан, ЕГН **********.

         Получил съм препис от обвинителния акт, разбирам обвинението.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ – Не правя отводи на съда и съдебния секретар. Относно доказателствата представям разписка за връчен обвинителен акт на подсъдимия. Относно реда на съдебното следствие моля да ни бъде дадена възможност да договорим споразумение.

АДВ. А. – Отводи нямаме. Искането ни е да ни бъде дадена възможност с прокуратурата да договорим параметрите на споразумение, с което ще бъде прекратено делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Каквото каза адвокатът

 

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЛАГА към делото представената разписка за връчен обвинителен акт на подсъдимия от представителя на РП – Левски.

         ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане на обвинителния акт от прокурора.

         ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните да сключат споразумение.

ПРОКУРОРЪТ – Г-жо съдия, постигнали сме споразумение със защитника на подсъдимия. Предлагам размера на наказанието, а именно наказание определено при условията на чл.55 от НК, а именно пробация с двете задължителните мерки по т.1 и т.2, за срок от 6 месеца, с периодичност 2 пъти седмично, като на основание чл.55, ал.3 да не се наложи кумулативно предвиденото наказание глоба.

Моля разноските да бъдат възложени на подсъдимия, а вещественото доказателство да бъде отнето по реда на чл.53 от НК.

Моля в случай, че счетете, че наказанието, договорено в този вид, не противоречи на закона и морала, да одобрите постигнатото между нас споразумение, а наказателното производство да бъде прекратено.

 

АДВ. А. – Споделям напълно становището на прокуратурата. Моля да одобрите споразумението.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм с така предложеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред. Известни са ми последиците от сключване на споразумение.

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(М. Тончева)                 (адв. А.)               (Д. Г.)

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

АДВ. А. – Моля да одобрите споразумението, не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението.

 

         Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №326/2015г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство №ЗМ-228/2015г. по описа на РУ на МВР – Левски, пр.пр. №1102/2015г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Д.М.Г. и защитника му адв. А.А. от ПлАК в следния смисъл:

ПОДСЪДИМИЯТ Д.М.Г., с ЕГН **********, се признава за виновен в това, че на 23.09.2015г., в с. Асеновци, обл. Плевен, в имот, находящ се на ул.”Р.” №*, сам осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ „Разпределение - България” АД, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия в имота.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Д.М.Г.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

С престъплението не са причинени съставомерни имуществени вреди.

Деянието съставлява престъпление по чл.234в, ал.1 от НК.

За извършеното престъпление на подсъдимия Д.М.Г. се налага на основание чл.234в, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б” от НК наказание ПРОБАЦИЯ, със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, с явяване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице - два пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

На основание чл.55, ал.3 от НК не налага на подсъдимия кумулативно предвиденото наред с наказанието лишаване от свобода наказание глоба.

Разноските по досъдебното производство в размер на 43.70 лв., които следва да се преведат по сметка на ОД на МВР - Плевен, се възлагат върху подсъдимия Д.М.Г..

На основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК вещественото доказателство – 1 бр. кабел със сечение 1х6 кв.мм., след влизане в сила на споразумението се ОТНЕМА в полза на държавата като вещ, принадлежаща на подсъдимия и послужила за извършване на престъплението и се постановява нейното унищожаване.

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(М. Тончева)                 (адв. А.)               (Д. Г.)

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.384 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д.326/2015г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство №ЗМ-28/2015г. по описа на РУ на МВР – Левски, пр.пр. №1102/2015г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Д.М.Г. и защитника му адв. А.А. от ПлАК споразумение.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д.№326/2015г. по описа на РС – Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 14:15 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: