Р А З П О Р Е Ж Д А Н Е

 

          Днес, 16.07.2015 г., в гр.Левски, Маргарита Димитрова, съдия-докладчик по ч.н.д. №235 по описа за 2015 г. на Районен съд-Левски, след като се запознах с материалите по делото, намирам за установено следното:

          В Районен съд-гр.Левски е постъпила жалба от И.И., ЕГН **********, против Заповед №296/06.07.2015 г. на началника на Затвора-Белене, с която на лишения от свобода е наложено на основание чл.101, т.1 от ЗИНЗС дисциплинарно наказание „писмено предупреждение”, за дисциплинарно нарушение по чл.100, ал.2, т.5, във вр. с чл.97, т.4 от ЗИНЗС.

          Съдът намира, че не е компетентен да разгледа депозираната жалба, тъй като съгласно разпоредбата на чл.110, ал.1 от ЗИНЗС, заповедите за дисциплинарни наказания подлежат на обжалване пред главния директор на ГД ”ИН” в 7-мо дневен срок от запознаване на лишения от свобода със заповедта. Пред районния съд подлежи на обжалване единствено заповедта, с която на лишените от свобода се налага дисциплинарно наказание „изолиране в наказателна килия”. Настоящият случай не е такъв. На жалбоподателя е наложено дисциплинарно наказание „писмено предупреждение”, поради което Районен съд-гр.Левски не е компетентен орган да разгледа жалбата. Такъв орган е ГД ”ИН”, поради което образуваното съдебно производство по делото следва да бъде прекратено, а жалбата, ведно с цялата административно-наказателна преписка по случая, следва да бъде изпратена за произнасяне на компетентния орган.

          Водим от горните мотиви, съдът 

           

                                       Р А З П О Р Е Д И :

 

          ПРЕКРАТЯВА съдебното производство по ч.н.д. №235/2015 г. по описа на Районен съд-гр.Левски.

          ИЗПРАЩА на основание чл.110, ал.1 от ЗИНЗС жалбата на лишения от свобода И.И., ЕГН **********, против Заповед №296/06.07.2015 г. на началника на Затвора-Белене, ведно с цялата административно-наказателна преписка на компетентния орган - главния директор на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията” към Министерство на правосъдието – гр.София.

          РАЗПОРЕЖДАНЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

          ДА СЕ УВЕДОМИ жалбоподателя, като му се изпрати препис от настоящото разпореждане.   

 

                              

      РАЙОНЕН СЪДИЯ: