РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _01.07. 2016 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

            Районен съд – Левски, в съдебно заседание на _първи юли_ две хиляди и шестнадесета година в състав:

 

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря _В.Д._ и в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев, разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_198_ по описа на съда за _2016г._, за да се произнесе, взе предвид следното:

            На основание данните по делото и закона, съдът

 

Р Е Ш И :

 

ОСВОБОЖДАВА Е.Ц.А. ***, ЕГН **********, от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършено деяние по чл.354а, ал.5 във вр. с ал.3, т.1 от НК за това, че на 22.02.2016г. придобила в гр.Плевен и до 23.02.2016г. в дом, находящ се в гр***, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите държала високорисково наркотично вещество, наркотичен коноп (марихуана), както следва: 

- 2.503 грама с концентрация на активния наркотично действащ компонент, тетрахидроканабинол 6.39%;

- 9.127 грама с концентрация на активния наркотично действащ компонент, тетрахидроканабинол 7.07%, с общо тегло 11.630 грама на стойност 69.78 лв. с процентно съдържание на активен наркотично действащ компонент, тетрахидроканабинол в растителния материал - 6.39% - 7.07%, като случаят е маловажен.

            НАЛАГА на основание чл.78а от НК на Е.Ц.А. ***, ЕГН ********** административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ПЕТСТОТИН ЛЕВА.

            ОТНЕМА в полза на държавата веществените доказателства: суха тревиста маса от рода на конопа – 11.430 грама, намиращи се в Централно митническо управление, отдел „МРР-НОП”; които след влизане в сила на решението, да бъдат унищожени.

            ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство: 1 бр. ел. везна, предадена на домакин при РУ – Левски.

            Веществени доказателства: 2 бр. прозрачни запечатани плика, в тях опаковки, приложени към досъдебното производство,  да останат към делото.

            ОСЪЖДА Е.Ц.А. ***, ЕГН **********, да заплати на ОД на МВР – Плевен направените разноски в размер на 88.55 лв.

            РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

 

 

                                                                       СЪДИЯ: