П Р О Т О К О Л

 

гр.Левски, 09.08.2016 г.

 

Районен съд гр.Левски, първи граждански състав, в публично съдебно заседание на девети август две хиляди и шестнадесета година в състав:

              Председател: Наташа Панчева

                                                Съдебни заседатели:                                                                             

 

при участието на секретаря Я.Д. прокурора Чавдар Мънев сложи за разглеждане н.о.х. дело № 292 по описа за 2016 год., докладвано от съдия Панчева.

          На именното повикване в 16:00 часа се явиха:

ПОДСЪДИМИЯТ Е.С.Е. – редовно призован – явява се лично и с адвокат М.С. с пълномощно към досъдебното производство.

СВИДЕТЕЛЯТ В.Н.С. – явява се лично.

СВИДЕТЕЛЯТ В.А.Х. – явява се лично.

СВИДЕТЕЛЯТ Д.А.П. – явява се лично.

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Чавдар Мънев.

 

          ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ С. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ Е.Е. – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че са налице процесуалните предпоставки за даване ход на делото в дн.с.з.

          Водим от горното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         

          СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Е.С.Е. *** роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, със средно образование, женен, работи в несъждан, (реабилитиран) ЕГН **********.

 

          Получил съм препис от обвинителния акт, разбирам обвинението. Признавам се за виновен.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ – Госпожо председател, не правя отводи на състава на съда, няма да соча нови доказателства. Със защитника на подсъдимия сме в преговори за сключване на споразумение.

АДВОКАТ С. – Господин съдия, не правя отводи на състава на съда, нямаме нови искания по доказателствата и хода на съдебното следствие. На основание чл.384, ал.1 от НПК моля делото да приключи със споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ Е. – Не правя отводи.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

         

          ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане на обвинителния акт от прокурора.

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните да сключат споразумение.

 

ПРОКУРОРЪТ – Предлагам споразумение за решаване на н.о.х.д. №292/2016г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство №ЗМ-188/2016 г. по описа на РУМВР гр.Левски и пр.пр. №816/2016г. по описа на РП гр.Левски) между РП гр.Левски, подсъдимият Е.С.Е., ЕГН **********, и защитникът му адвокат М.С. от *** в следния смисъл:

Подсъдимият Е.С.Е., ЕГН **********, се признава за виновен в това, че на 06.08.2016г., около 23.32 часа, в с.Градище, област Плевен, по ул.„Тараклъка” на кръстовище с ул. „Юбилейна”, управлявал моторно превозно средство – товарен автомобил – Пежо * с рег. № *, собственост на С.Е. ***, с концентрация на алкохол в кръвта си – над 1,2 на хиляда – 1,25 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство Алкотест – Дрегер 7510, с № 0260 – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК на РБ. 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Е.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл. Деянието съставлява престъпление по чл.343б, ал.1, от НК.

За извършеното престъпление на подсъдимият Е. да се наложи наказание на основание чл.343б, ал.1 от НК, във връзка с  чл.55, ал.1, т.1 от НК – лишаване от свобода за срок  от ТРИмесеца, като на основание чл.66, ал.1 от НК да се отложи изпълнението на така наложеното наказание с три години изпитателен срок.

Да се възложи на основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия Е.С.Е., ЕГН **********, през изпитателния срок на мл.РИ при РУ на МВР ***, отговарящ за района на ***.

НА ОСНОВАНИЕ чл.343г, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК се лишава Е.С.Е., ЕГН **********, от право да управлява МПС за срок от ДВА МЕСЕЦА, считано от фактическото отнемане на СУМПС – 06.08.2016 г.

НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК не се налага по-лекото наказание глоба. 

С деянието не са причинени имуществени вреди

Разноски по делото не са направени.

 

АДВОКАТ С. – Съгласен съм с така предложеното от РП гр.Левски споразумение. Представяме същото в писмен вид, подписано от страните. Моля да впишете съдържанието в съдебния протокол.

 

ПОДСЪДИМИЯТ Е. – Съгласен съм, аз съм го подписал. Моля да впишете съдържанието на това споразумение в съдебния протокол.

 

 

ПРОКУРОР:               ЗАЩИТНИК:                       ПОДСЪДИМ:

(Ч.Мънев)                  (адв.С.)                                 (Е.Е.)

         

          Съдът намира, че следва да приеме и приложи по делото представеното писмено споразумение подписано от страните в това производство.

          Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ПРИЕМА и ПРИЛАГА по делото писмено споразумение подписано от страните по н.о.х.д.№292/2016 г. по описа на РС – Левски.

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

АДВОКАТ С. – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ Е. – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. № 292/2016г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство № ЗМ-188/2016г. по описа на РУМВР гр.Левски и пр.пр. № 816/2016 г. по описа на РП гр.Левски) между РП гр.Левски, подсъдимия Е.С.Е., ЕГН ********** и защитника му адвокат  М.С. от *** в следния смисъл:

 

Подсъдимият Е.С.Е., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 06.08.2016г., около 23.32 часа, в с.Градище, област Плевен, по ул.„Тараклъка” на кръстовище с ул. „Юбилейна”, управлявал моторно превозно средство – товарен автомобил – Пежо * с рег. № *, собственост на С.Е. ***, с концентрация на алкохол в кръвта си – над 1,2 на хиляда – 1,25 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство Алкотест – Дрегер 7510, с № 0260 – престъпление по чл.343б, ал.1 от НК на РБ. 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Е.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл. Деянието съставлява престъпление по чл.343б, ал.1, от НК.

За извършеното престъпление на Е.С.Е., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание чл.343б, ал.1 от НК, във връзка с  чл.55, ал.1, т.1 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК  ОТ ТРИ МЕСЕЦА.

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ВЪЗЛАГА на основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия Е.С.Е., ЕГН **********, през изпитателния срок на накзанието лишаване от свобода на мл.РИ при РУ на МВР ***, отговарящ за района на ***.

ЛИШАВА на основание чл.343г, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК Е.С.Е., ЕГН **********, от право да управлява МПС за срок от ДВА МЕСЕЦА, считано от датата на фактическото отнемане на СУМПС – 06.08.2016 г.

НЕ НАЛАГА на основание чл.55, ал.3 от НК по-лекото наказание глоба.  

С деянието не са причинени имуществени вреди

Разноски по делото не са направени.

 

ПРОКУРОР:               ЗАЩИТНИК:                       ПОДСЪДИМ:

(Ч.Мънев)                  (адв.С.)                                  (Е.Е.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ОДОБРЯВА НА ОСНОВАНИЕ чл.384 от НПК постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 292/2016г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство № ЗМ-188/2016г. по описа на РУМВР гр.Левски и пр.пр. № 816/2016 г. по описа на РП гр.Левски) между РП гр.Левски, подсъдимия Е.С.Е., ЕГН ********** и защитника му адвокат М.С. от ***.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. № 292/2016г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство № ЗМ-188/2016г. по описа на РУМВР гр.Левски и пр.пр. № 816/2016 г. по описа на РП гр.Левски)

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 16.35 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: