ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   08.09._ 2016 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _осми септември_ 2016 г. в състав:

 

   Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:                                    

 

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора ­­_Чавдар Мънев  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № _335  по описа  за _2016_ год., докладвано от съдия _Атанасова_

На именното повикване в _11.30_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМИЯТ – лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат М.С. ***, определен за назначаване като служебен защитник на подсъдимия.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се гледа делото. Съгласен съм адвокат С. да ме защитава.

АДВОКАТ С. – Запознат съм с  материалите по делото и съм съгласен да поема защитата. Да се даде ход на делото.

 

         Съдът намира, че следва да бъде назначен като служебен защитник на подсъдимия в настоящото съдебно производство адвокат М.С., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

         НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2 от НПК служебен защитник на подсъдимия П.Г.П., ЕГН **********, адвокат М.С. ***.

 

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО        

         СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

П.Г.П.роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямам искания. Представили сме споразумение с РП гр.Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ С. – Не правим отводи на съдебни състав. Няма да сочим нови доказателства. Сключили сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски, моля да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици. 

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания. Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

         Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

         ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №335/2016г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ 127/2016г. по описа на РУ гр.Левски, пр.пр. № 548/2016 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, подсъдимия П.Г.П., ЕГН **********, и защитника му адвокат М.С. ***, съгласно което:

Подсъдимият П.Г.П., ЕГН **********, се признава за виновен в това, че на 14.05.2016г. в гр.Левски, държи акцизни стоки – общо 2729,12 грама тютюн за пушене, разпределен в 8 полиетиленови плика, с обща пазарна стойност в размер на 463,95 лева, необлепени с български акцизен бандерол, като такъв се изисква по закон – чл.64 от Закона за акцизите и данъчните складове и чл.28 от Закона за тютюна и тютюневите изделия, във връзка с чл.2, т.2, вр. чл.12, ал.1, т.1 от Закона за акцизите и данъчните складове, като случаят е немаловажен – престъпление по чл.234, ал.1 от НК, във връзка с чл.64, вр.чл.2, т.2, във връзка с чл.12, ал.1, т.1 от ЗАДС, във връзка с чл.28 от ЗТТИ.

        

         Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия П.Г.П.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.234, ал.1 от НК, във връзка с чл.64, във връзка с чл.2, т.2, във връзка с чл.12, ал.1, т.1 от ЗАДС, във връзка с чл.28 от ЗТТИ.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

За извършеното престъпление на П.Г.П.,  ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание на основание чл.234, ал.1 НК, във връзка с чл.64, във връзка с чл.2, т.2, във връзка с чл.12, ал.1, т.1 от ЗАДС, във връзка чл.28 от ЗТТИ, във във връзка с чл.55, ал.1, т.1 НК ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

На основание чл.67 ал.2 НК възпитателната работа по отношение на П.Г.П. с постоянен адрес:***, през изпитателния срок се възлага на служител при * РУ гр. Плевен, отговарящ за района на ***.

На основание чл.55, ал.3 от НК на П.Г.П., ЕГН **********, НЕ СЕ НАЛАГАТ кумулативно предвидените в закона по-леки наказания – „Глоба” и „лишаване от права” по чл.37, ал.1, т.7 НК.

НА ОСНОВАНИЕ чл.234, ал.3 от НК се ОТНЕМАТ в полза на държавата веществените доказателства:

8 полиетиленови плика с тютюн, годен за пушене и 30 полиетиленови плика с тютюн, негоден за пушене.

 

Направените разноски на досъдебното производство за изготвена стоково-оценителна експертиза в размер на 177,80 лв., дължими на ОД на МВР гр.Плевен – СЕ ВЪЗЛАГАТ за заплащане на П.Г.П..

 

 

ПРОКУРОР:              ЗАЩИТНИК:                      ПОДСЪДИМ:  

(Ч.Мънев)                            (адв.М.С.)                           (П.П.)

 

 

         Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.  

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. №335/2016г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ 127/2016г. по описа на РУ гр.Левски, пр.пр. № 548/2016 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, подсъдимия П.Г.П., ЕГН **********, и защитника му адвокат М.С. ***.

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 335/2016 г. по описа на РС-Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

        

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.55 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                         ПРЕДСЕДАТЕЛ: