ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _03.07. 2017 г.

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _трети юли_ 2017 г.  в състав:

 

         Председател:  ПАЛМИРА АТАНАСОВА

                               Съдебни заседатели:                                         

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора  Мая Тончева  сложи за разглеждане _ч.н.д._229  по описа за 2017 г., докладвано от съдия _Атанасова.

На именното повикване в _ 10.45  часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

ОСЪДЕНИЯТ К.В.К. – редовно призован – не се явява.

ЯВЯВА СЕ адвокат С.Х. от Плевенска АК, назначена като служебен защитник на подсъдимия по н.о.х.д. № 197/2017 г. по описа на РС-Левски.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

         Съдът докладва, че в РС-Левски е постъпила декларация от К.В.К., с която заявява, че не желае да присъства на делото и желае същото да се разгледа без него.

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ Х. – Моля да се даде ход на делото.  Запозната съм с материалите по делото и съм съгласна да поема защитата.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з. Следва да бъде назначен като служебен защитник на осъдения в настоящото съдебно производство адвокат С.Х. от Плевенска АК, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         НАЗНАЧАВА служебен защитник на осъдения К.В.К., ЕГН **********, адвокат С.Х. от Плевенска адвокатска колегия.

 

         На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ – Госпожо председател, отводи на състава на съда не правим. Нови искания нямаме.

АДВОКАТ Х. – Не правя отводи. Нямам искания.

 

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:   

 

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

 

         Съдът докладва постъпила справка за съдимост, ведно с копия от бюлетини за съдимост по отношение на осъдения  К.В.К..

Съдът докладва, че в РС-Левски е постъпило писмо от НСС с данни от кога лицето е задържано и приведено в съответния затвор по различни дела, писма от ГДИН с информация за начало на изпълнение на съответните наказания, както и кога са изтърпяни същите, и писмо от Затвора гр.Плевен с информация, че К.В.К. ***. 

ПРОКУРОРЪТ – Да се приемат.

АДВОКАТ Х. – Да се приемат.

 

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:   

ПРИЕМА постъпилите справки, посочени по-горе.

 

ПО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ:

ПРОКУРОРЪТ – Да се приключи съдебното следствие.

АДВОКАТ Х. – Да се приключи.

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ДАВА ХОД ЗА ПРЕНИЯ МЕЖДУ СТРАНИТЕ

 

ПРОКУРОРЪТ – Уважаема госпожо председател, изцяло поддържам предложението, моля да бъде уважено.
Считам, че по отношение на осъдения К. са налице предпоставките на чл.27, ал.1 от НК за присъединяване на наказанието лишаване от свобода в размер на 3 месеца изцяло към неизтърпения остатък по изтърпяваната от него присъда. В този смисъл моля за Вашия съдебен акт. Поддържам предложението на РП-Левски.

 

АДВОКАТ Х. – Уважаема госпожо председател, моля да се произнесете с решение, съобразно събраните по делото писмени доказателства. Моля за решение в този смисъл.

 

ПРАВО НА ЗАЩИТА НА ОСЪДЕНИЯ К.К.

 

ПОСЛЕДНА ДУМА НА ОСЪДЕНИЯ К.К.

 

         Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с определение след съвещание.

 

         Съдът се оттегли на тайно съвещание.

         След съвещание:

Съдът като прецени постъпилото предложение и  представените справка за съдимост, ведно с копия от бюлетини, както и постъпилите справки от ГДИН, Затвора гр.Плевен и НСС,  приема за установено следното:

Видно от представените справка за съдимост, копия от бюлетини и писма от НСС и ГДИН е, че К. е многократно осъждан, като към настоящия момент същият изтърпява наказанието по присъдата по н.о.х.д. № 1488/2015 г. по описа на РС-Добрич, влязла в законна сила на 01.07.2016 г. Видно от справката за съдимост е, че по тази присъда К. е осъден на четири години лишаване от свобода, при първоначален строг режим в затвор от закрит тип, като на основание чл.59, а.1 от НК е зачетено времето, през което К. е бил с мярка за неотклонение „Задържане под стража”, считано от 28.08.2015 г. до влизане в сила на присъдата.

Видно от представената справка от НСС е, че на 18.11.2015 г. К. ***.

С влязъл в сила съдебен акт на 16.06.2017 г. по н.о.х.д. №197/2017 г. по описа на РС-Левски, К. е осъден на три месеца лишаване от свобода, при първоначален строг режим на изтърпяване на наказанието за деяние, извършено на 12.03.2017г.

Видно от изложеното по-горе е, че извършеното деяние по влезлия в сила съдебен акт по н.о.х.д. № 197/2017 г. по описа на РС-Левски е извършено след като присъдата по н.о.х.д. №1488/2015 г. по описа на РС-Добрич е влязла в законна сила.

Предвид изложеното и предвид разпоредбата на чл.27, ал.1 от НК наказанието, наложено по н.о.х.д. № 197/2017 г. по описа на РС-Левски, следва да бъде присъединено изцяло към наказанието, наложено по н.о.х.д. № 1488/2015 г. по описа на РС-Добрич.

По отношение на останалите присъди, с които К. е осъден, настоящият съдебен състав не следва да се произнася, тъй като същите, видно от данните по делото, са изтърпяни и последващото им групиране не е необходимо.

Следва при изпълнение на определеното общо наказание по н.о.х.д. № 1488/2015 г. по описа на РС-Добрич и по н.о.х.д. № 197/2017 г. по описа на РС-Левски да бъде приспаднато времето, през което К. е търпял наказание лишаване от свобода и е бил задържан под стража по н.о.х.д. № 1488/2015 г. по описа на РС-Добрич.

Следва да бъде определен първоначален строг режим на изпълнение на определеното общо наказание.

На основание изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.27, ал.1 от НК присъединява изцяло наложеното наказание на К.В.К., ЕГН **********, понастоящем в Затвора гр.Белене по н.о.х.д. № 197/2017 г. по описа на РС-Левски към неизтърпяната част от наказанието, наложено му по н.о.х.д. № 1488/2015 г. по описа на РС-Добрич, влязла в законна сила на 01.07.2016 г. 

НА ОСНОВАНИЕ чл.59 от НК при изпълнение на присъдите по н.о.х.д. № 1488/2015 г. по описа на РС-Добрич и по н.о.х.д. № 197/2017 г. по описа на РС-Левски приспада времето, през което К. е търпял наказание лишаване от свобода и е бил задържан под стража по н.о.х.д. № 1488/2015 г. по описа на РС-Добрич.  

ОПРЕДЕЛЯ първоначален СТРОГ режим на изтърпяване на определеното общо наказание.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на обжалване и протест пред ПОС в 15-дневен срок от днес.         

 

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 11.15 часа.

 

СЕКРЕТАР:                 ПРЕДСЕДАТЕЛ: