РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _03.08.  2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски, на _трети август през две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                    ЧЛЕНОВЕ:                                       

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_207_ по описа на съда за _2018 год., и на основание данните по делото и закона

 

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия И.Т.И., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, български гражданин, с основно образование, ученик в 12 клас в ПГЕЕ „М.В.Ломоносов” гр.Горна Оряховица, неженен,  неосъждан, ЕГН **********,

за ВИНОВЕН

в това, че на 24.06.2018г., в центъра на с.Козар Белене, обл.Плевен, около 15.15 часа, по ул.”Съединение” като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си е управлявал МПС, което не е регистрирано по надлежния ред, съгласно Наредба №І-45/24.03.2000 г. за регистриране, отчет, пускане в движение и спиране на МПС и ремаркета теглени от тях и чл.140, ал.1 от ЗДвП – по пътищата, отворени за обществено ползване се допускат само МПС и ремаркета, които са с табели с регистрационен номер, поставени на определените за това места – мотоциклет „***”, с номер на рама *** и номер на двигател *** без регистрационни табели.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия И.Т.И. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.345, ал.2, вр. ал.1, във вр. с чл.63, ал.1, т.4 и 5 от НК, като му налага административно наказание ОБЩЕСТВЕНО ПОРИЦАНИЕ, което да бъде изпълнено чрез прочитане на решението в ПГЕЕ „М.В.Л.” гр.Г. О..

Веществените доказателства: 1 бр. мотоциклет „***”, оранжев на цвят със сини калници, без рег. табели, с номер на рама *** и номер на двигател ***, намиращ се на съхранение в РУ – Левски, след влизане в сила на решението да се върне на правоимащия.

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: