П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _13.09._ 2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _тринадесети септември _ две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

           

при секретаря Илияна Петрова, в присъствието на прокурора Мая Тончева, разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.о.х.д.__187_ по описа за  2018 г.  и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

ПРИЗНАВА подсъдимия И.Б.И. роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес ***, българин, с българско гражданство, със средно образование, работи като машинен оператор в „***” ЕООД гр.Л., неженен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 25.05.2018 г. около 13.51 часа в гр.Л., обл.П., на кръстовището образувано от ул.”***” и ул.”***” управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка „***” с рег. № ***, след употреба на наркотични вещества – метамфетамин, установени по надлежния ред с протокол за химико-токсикологично изследване за установяване употреба на наркотични вещества или техни аналози с изх.лаб.№3153/05.06.2018 г., изготвена в специализирана химико- токсикологична лаборатория към ВМА гр.С., поради което и на основание чл.343б, ал.3, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

         На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУМВР гр.Левски,  отговарящ за района по местоживеенето му.

На основание чл.55, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА по-лекото предвидено в чл.343б, ал.3 от НК наказание „Глоба”.

На основание чл.343г, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА И.Б.И. от правото да управлява МПС за срок от ДЕСЕТ МЕСЕЦА.

На основание чл.59, ал.4 от НК при изпълнение на наказанието лишаване от право да управлява МПС ПРИСПАДА времето през което И.Б.И. е бил лишен от правото да управлява МПС по административен ред, считано от 25.05.2018 г. (датата на отнемане на свидетелството за управление на МПС).

Вещественото доказателство: 1 бр. полиетиленов пакет с проба за техническо средство „Дрегер Друг тест 5000” след влизане в сила на присъдата ДА СЕ УНИЩОЖИ.  

ОСЪЖДА И.Б.И., със сочена по-горе самоличност, да заплати направените деловодни разноски общо в размер на 90,00 лева, платими по сметка на ОД на МВР гр.Плевен.  

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.    

 

 

 

                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: