П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _18.07.  2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

Районен съд гр.Левски на _осемнадесети юли през две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   ЧЛЕНОВЕ:

при секретаря _Ваня Димитрова, в присъствието на прокурора   Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_215 по описа на съда за _2018  год. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И:

 ПРИЗНАВА подсъдимия Р.Л.С. – роден на ***г***, с постоянен адрес:***, настоящ адрес ***, българин, български гражданин, със средно специално образование, женен, безработен, неосъждан, ЕГН **********,

за ВИНОВЕН в това, че на 04.07.2018 г., около 17.06 часа, в с.Обнова, общ.Левски, обл.Плевен, по ул.”Заря”, пред дом №31, управлявал МПС – лек автомобил „***”, с рег. №***, собственост на Д.Р.С. от гр.П., с концентрация на алкохол в кръвта над 1.2 на хиляда, а именно 2.32 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство алкотест „Дрегер 7510” с фабр. №0260, поради което и на основание чл. 343б, ал.1 от НК, във вр. с чл. 54 от НК ГО ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА и ГЛОБА  в размер на ДВЕСТА ЛЕВА.

На основание чл. 66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание лишаване от свобода с изпитателен срок за ТРИ ГОДИНИ.   

НА ОСНОВАНИЕ чл.343г, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК лишава подсъдимия Р.Л.С. със снета по делото самоличност от правото да управлява МПС за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА, като на основание чл. 59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето, през което подсъдимият е бил лишен от това право, считано от 04.07.2018 г.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                               ПРЕДСЕДАТЕЛ: