ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   03.07._ 2018 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _трети юли_ 2018 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Янка Димитрова_ и прокурора _Мая Тончева  сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_201  по описа  за _2018_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  11.45_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се  прокурор Мая Тончева.

ПОДСЪДИМАТА Д.В.Г. – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат Б.С.Г. ***, назначен като служебен защитник на подсъдимия на досъдебното производство.  

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМАТА – Да се гледа делото. Съгласна съм адвокат Г. да ме защитава.

АДВОКАТ Г. – Запознат съм с материалите по делото и съм съгласен да поема защитата. Да се даде ход на делото.

 

         Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з. Следва да бъде назначен като служебен защитник на подсъдимата в настоящото съдебно производство адвокат Б.Г. от Великотърновска АК, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

         НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2 от НПК служебен защитник на подсъдимата Д.В.Г., ЕГН **********, адвокат Б.Г. от Великотърновска адвокатска колегия.

 

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМАТА:

Д.В.Г. – родена на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с начално образование, работи в И., неомъжена, неосъждана, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямам искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде утвърдено, с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ      Г. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски.

ПОДСЪДИМАТА – Не правя отводи, нямам нови искания. Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението. Съгласна съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №201/2018г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-74/2015 г. по описа на Митница-Свищов, пр.пр. №1058/2015 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, Д.В.Г., ЕГН **********, и защитника й адвокат Б.Г. от ВТАК, съгласно което:

 

Подсъдимата Д.В.Г., ЕГН **********, се признава за ВИНОВНА в това, че 12.09.2015 г. в гр.Левски, държала акцизни стоки – тютюневи изделия – общо 6,650 кг тютюн, с пазарна стойност в размер на 1163,75 лева, без поставен български акцизен бандерол, когато такъв се изисква по закон – чл.2, т.2, във връзка с чл.12, във връзка с чл.64, във връзка с чл.100 от Закона за акцизите и данъчните складове, във връзка с чл.25 от Закона за тютюните и тютюневите изделия, с размер на нанесената на Републиканския бюджет вреда от незаплатения дължим акциз – 1010,80 лв. и случаят е немаловажен.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от Д.В.Г., ЕГН **********. Извършено е виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.234, ал.1, предл.2 от НК на Република България.

 

С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

За извършеното престъпление на Д.В.Г., ЕГН **********, се НАЛАГА наказание на основание чл.234, ал.1, предл.2, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК – ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ПЕТ МЕСЕЦА.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.67, ал.2 от НК през изпитателния срок ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдената Д.В.Г. на служител от Първо РУ на МВР гр.П., отговарящ за района по местоживеенето й.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК не се налага предвиденото по-леко наказание глоба. 

 

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 45 лв. СЕ ВЪЗЛАГАТ за заплащане на подсъдимата Д.В.Г..

 

Веществените доказателства: 6,650 кг тютюн, намиращ се на съхранение в Митница-Свищов, на основание чл.234, ал.3 от НК – се отнемат в полза на държавата, които след влизане в сила на споразумението да се унищожат.

 

ПРОКУРОР:            

(Мая Тончева)         

 

 

ЗАЩИТНИК:               

(адв.Б.Г.)

 

 

ПОДСЪДИМА:       

(Д.В.Г.)

 

 

         Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

Предвид изложеното, съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 201/2018 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-74/2015 г. по описа на Митница-Свищов, пр.пр. №1058/2015 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, Д.В.Г., ЕГН **********, и защитника й адвокат Б.Г. от ВТАК.

         ОТМЕНЯ взетата мярка за неотклонение „Подписка” по отношение на Д.В.Г..

         НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 201/2018 г. по описа на РС-Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 12.00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:              ПРЕДСЕДАТЕЛ: