ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,  08.08. 2018 г.

 

Районен съд – Левски в публичното съдебно заседание на _осми август 2018 г.  в състав:

 

Председател: ДЕСИСЛАВА Н.

               Съдебни заседатели:  М.Н.                                                                           М.М.

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова и прокурора _Чавдар Мънев сложи за разглеждане _н.о.х.д._255  по описа за 2018 г., докладвано от съдия _Н..

На именното повикване в _13.50  часа се явиха:

 

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМИЯТ Б.С.Е. – явява се лично и с адв. И.И., назначен на досъдебното производство.

СВИДЕТЕЛИТЕ и ВЕЩОТО ЛИЦЕ не се явяват.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ.И. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход.

 

Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

         СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Б.С.Е. - роден на ***г. в гр.Добрич, с постоянен адрес ***, понастоящем в Затвора – Белене, български гражданин, със средно образование, неженен, осъждан, ЕГН **********.

 

         Получил съм препис от обвинителния акт, разбирам обвинението.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ – Г-жо председател, не правя отводи на съда и съдебния секретар. Нови искания по доказателствата нямам. АДВ.И. – Ув. г-жо председател, не правя отводи на състава на съда и секретаря. Постигнали сме споразумение с представителя на РП – Левски, моля да го одобрите.

ПОДСЪДИМИЯТ - Не правя отводи на състава на съда.

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане на заключителната част на обвинителния акт от прокурора.

 

АДВ.И. – Г-жо председател, подзащитния ми се признава за виновен в съдебното производство. Мнението ми е, че количеството на намереното в него наркотично вещество е твърде малко и представлява маловажен случай по чл.354а, ал.5 от НК.

ПРОКУРОРЪТ- Ув. г-жо председател, ув. съдебни заседатели, със защитата на подсъдимия сме постигнали споразумение.

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм на споразумение..

 

         ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните да обсъдят и сключат споразумение.

 

ПРОКУРОРЪТ – Предлагам споразумение за решаване на н.о.х.д. №255/2018 г. по описа на РС-Левски, бързо производство №ЗМ-73/2018г. по описа на РУ – Белене, пр.пр.№717/2018г. по описа на РП – Левски, между РП – Левски, подсъдимия Б.С.Е., с ЕГН ********** и защитника му адв.И.И. в следния смисъл:

 

Подсъдимият Б.С.Е., с ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 30.07.2018г., в Затвора – Белене, обл.Плевен, без надлежно разрешително, издадено от органите по чл.16 от ЗКНВП и в нарушение на разпоредбите на чл.30 от същия закон, държал високорискови наркотични вещества – амфетамин, с тегло 0.213 грама на стойност 6.39 лв., като деянието представлява маловажен случай по чл.345а, ал.5, във вр. ал.3, т.1 от НК.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Е.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.354а, ал.5, във вр. ал.3, т.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия Б.С.Е., с ЕГН ********** да се наложи на основание чл.354а, ал.5, във вр. ал.3, т.1 и чл. 54 от НК наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

 

На основание чл.354, ал.6 от НПК, веществените доказателства: опаковки ХЕ №Н-226/31.07.2018, поставени в полиетиленов плик с етикет, означен с №2, с надпис ВД на БНТЛ – ОДМВР – Плевен, и опаковка към ХЕ №Н.226/31.07.2018г. на БНТЛ – ОДМВР – Плевен, към БП №ЗМ73/2018г. по описа на РУ – Белене и запечатан със силиконов печат с надпис в него №105 на РДВР – Плевен, спринцовки с игли 2 бр., метална чаена лъжичка 1 бр. и станиол от цигара 1 бр., след влизане в законна сила на споразумението да се отнемат в полза на държавата.

      

Разноските направени на досъдебното производство в размер на 69.41 лв., възнаграждение на вещо лице по назначената физико-химична експертиза да се възложат на подсъдимия Б.С.Е..

 

АДВ.И. – Поддържам споразумението, моля да бъде одобрено.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм с така предложеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

 

ПРОКУРОР:              ЗАЩИТНИК:             ПОДСЪДИМ:

         (Ч.Мънев)                            (адв.И.)              (Б.Е.)

 

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

 

АДВ.И. – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно съм подписал споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

        

Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно, съдържа съгласие по всички въпроси по чл.381, ал.5 от НПК и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №255/2018 г. по описа на РС-Левски, бързо производство №ЗМ-73/2018г. по описа на РУ – Белене, пр.пр.№717/2018г. по описа на РП – Левски, между РП – Левски, подсъдимия Б.С.Е., с ЕГН ********** и защитника му адв.И.И. в следния смисъл:

 

Подсъдимият Б.С.Е., с ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 30.07.2018г., в Затвора – Белене, обл.Плевен, без надлежно разрешително, издадено от органите по чл.16 от ЗКНВП и в нарушение на разпоредбите на чл.30 от същия закон, държал високорискови наркотични вещества – амфетамин, с тегло 0.213 грама на стойност 6.39 лв., като деянието представлява маловажен случай по чл.345а, ал.5, във вр. ал.3, т.1 от НК.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Е.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.354а, ал.5, във вр. ал.3, т.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия Б.С.Е., с ЕГН ********** се налага на основание чл.354а, ал.5, във вр. ал.3, т.1 и чл. 54 от НК наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

 

На основание чл.354, ал.6 от НПК, веществените доказателства: опаковки ХЕ №Н-226/31.07.2018, поставени в полиетиленов плик с етикет, означен с №2, с надпис ВД на БНТЛ – ОДМВР – Плевен, и опаковка към ХЕ №Н.226/31.07.2018г. на БНТЛ – ОДМВР – Плевен, към БП №ЗМ73/2018г. по описа на РУ – Белене и запечатан със силиконов печат с надпис в него №105 на РДВР – Плевен, спринцовки с игли 2 бр., метална чаена лъжичка 1 бр. и станиол от цигара 1 бр., след влизане в законна сила на споразумението се отнемат в полза на държавата.

      

Разноските направени на досъдебното производство в размер на 69.41 лв., възнаграждение на вещо лице по назначената физико-химична експертиза се възлагат на подсъдимия Б.С.Е..

 

 

ПРОКУРОР:              ЗАЩИТНИК:             ПОДСЪДИМ:

         (Ч.Мънев)                            (адв.И.)              (Б.Е.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.

С оглед стойността на притежаваното от подсъдимия наркотично вещество и неговото тегло, осъщественото от него деяние представлява престъпление по чл.354а, ал.5, във вр. с ал.3, т.1 от НК – маловажен случай.

Постигнатото между страните споразумение, с което подсъдимият се признава за виновен за по – леко наказуем състав на престъплението, за което е внесен обвинителен акт, не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено от съда, а производството по настоящото н.о.х.д. - прекратено.

Водим от горното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.384 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №255/2018 г. по описа на РС-Левски, бързо производство №ЗМ-73/2018г. по описа на РУ – Белене, пр.пр.№717/2018г. по описа на РП – Левски, между РП – Левски, подсъдимия Б.С.Е., с ЕГН ********** и защитника му адв.И.И., споразумение.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. №255/2018 г. по описа на РС-Левски, бързо производство №ЗМ-73/2018г. по описа на РУ – Белене, пр.пр.№717/2018г. по описа на РП – Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 14.30 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                         ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                               2.