ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,   23.08._ 2018 г.

 

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на _двадесет и трети август_ 2018 г. в състав:

 

  Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

        Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря _Илияна Петрова_ и прокурора _Чавдар Мънев_ сложи за разглеждане _н.о.х._ дело № ­­_269  по описа  за _2018_ год., докладвано от съдия _Атанасова

На именното повикване в  10.30_ часа се явиха:

ЗА РАЙОННА ПРОКУРАТУРА гр.ЛЕВСКИ – явява се  районен прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМИЯТ С.Д.С. – явява се лично.

ЯВЯВА СЕ адвокат С.Х. от Плевенска АК, с пълномощно по досъдебното производство. 

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се гледа делото.

АДВОКАТ Х. – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма пречка да бъде даден ход на делото в днешно с.з.

          Предвид гореизложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

СНЕ СЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

С.Д.С. – роден на *** ***, с адрес за призоваване: с.Б. , общ.Б., област П. ул.„***” № *, с българско гражданство, със средно-специално образование, разведен, работи като портиер в „***” ООД гр.Б., работно място гр.С., неосъждан, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи на съдебния състав и секретаря. Нямам искания. Представили сме споразумение. Моля споразумението да бъде утвърдено, с произтичащите от това законови последици.

АДВОКАТ Х. – Не правим отводи на съдебния състав. Няма да сочим нови доказателства. Постигнали сме споразумение с Районна прокуратура гр.Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания. Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №269/2018г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №ЗМ-68/2018 г. по описа на РУМВР гр.Белене, пр.пр. №664/2018 г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, С.Д.С., ЕГН **********, и защитника му адвокат С.Х. ***, съгласно което:

Подсъдимият С.Д.С., ЕГН **********, се признава за ВИНОВЕН в това, че на 14.07.2018 г. на път ІІ 52 км.78, в посока от с.Д. към с.Б., обл.П., управлявал моторно превозно средство – лек автомобил марка и модел „***” с рег. № ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 1,95 на хиляда, установено по надлежния ред с Протокол за химическо изследване за определяне концентрацията на алкохол в кръвта №297/17.07.2018 г. на Специализирана химическа лаборатория за алкохол към ЦСМП – Плевен.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от С.Д.С., ЕГН **********. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.343б, ал.1 от НК на Република България.

 

За извършеното престъпление на С.Д.С., ЕГН **********, се НАЛАГА наказание на основание чл.343б, ал.1, във връзка с чл.55, ал.1, т.1 от НК ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК се ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК не налага на подсъдимия С.Д.С., ЕГН **********, кумулативно предвиденото в закона по-леко наказание „глоба.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.67, ал.1 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения С.Д.С. на служител от РУ на МВР гр.Б., отговарящ за района по местоживеенето му.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.343г, във връзка с чл.343б, ал.1, във връзка с чл.49, ал.1, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА С.Д.С. от правото да управлява МПС за срок от СЕДЕМ МЕСЕЦА.

 

НА ОСНОВАНИЕ чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето, през което С.Д.С. е лишен от правото да управлява МПС по административен ред, считано от 14.07.2018 г., при изпълнение на наказанието лишаване от право да управлява МПС. 

 

Направените разноски на досъдебното производство в размер на 95,00 лв. – вземане на кръвна проба и изследване СЕ ВЪЗЛАГАТ за заплащане на С.Д.С..

 

Веществени доказателства няма приобщени.

 

 

ПРОКУРОР:              

(Чавдар Мънев)         

 

 

ЗАЩИТНИК:                 

(адв.С.Х.)

 

 

ПОДСЪДИМ:   

(С.Д.С.)

 

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.    

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д. № 269/2018 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ-68/2018 г. по описа на РУМВР гр.Белене, пр.пр. № 664/2018г. по описа на РП-Левски) между Районна прокуратура гр.Левски, С.Д.С., ЕГН **********, и защитника му адвокат С. Х. от АК гр.Плевен.

          НА ОСНОВАНИЕ чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. № 269/2018 г. по описа на РС-Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

         

Протоколът е написан в с.з., което приключи в 10.45 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                ПРЕДСЕДАТЕЛ: