ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _10.07._ 2019 г.

 

Районен съд гр.Левски, ІV състав, в публичното съдебно заседание на _десети юли_ 2019 г. в състав:

 

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                    Съдебни заседатели:

                                                 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора _Мая Тончева_ сложи за разглеждане _н.о.х.д._­ №­­_224_ по описа на съда за _2019 г., докладвано от съдия _Манолова_

На именното повикване в _10.30_ часа се явиха:

 

ЗА РП - Левски – явява се прокурор Мая Тончева.

ОБВИНЯЕМИЯТ Н.Е.А. – лично и с адв. А.А. с пълномощно към досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТМоля да се даде ход на делото.

АДВ.А. Да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

          СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ:

Н.Е.А. роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, с българско гражданство, с начално образование, безработен, неженен, осъждан, ЕГН **********.

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ – Не правя отводи. Нямам други искания. Моля да одобрите постигнатото споразумение, което не противоречи на закона и морала.

АДВ. А. Не правим отвод на състава на съда. Няма да сочим доказателства. Моля да бъде одобрено споразумението.

ОБВИНЯЕМИЯТ Не правя отводи. Нямам искания.

 

ОБВИНЯЕМИЯТ - Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

        Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

        ВПИСВА в съдебния протокол окончателното съдържание на споразумението, постигнато по н.о.х.д. №224/2019г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство №ЗМ-134/2018г. по описа на РУ - Левски, пр.пр. №536/2018г. по описа на РП - Левски между РП-Левски, подсъдимия Н.Е.А., ЕГН ********** и защитника  адв.А.А. от ПлАК, съгласно което:

 

          Подсъдимият Н.Е.А., ЕГН **********, се признава за виновен в това, че на 08.06.2018 г., в землището на с.Варана, общ.Левски, от отдел 354Я от частна горска територия, в съучастие като съизвършител с Е. А. А., ЕГН ********** от гр.Левски, при условията на повторност, без редовно писмено позволително, извършил сеч чрез моторен трион с неустановена марка и модел и извозил посредством конска каруца 1.5 пр. куб.м. кленови дърва за огрев на стойност 120.00лв., с което деяние е нанесъл щета на горския фонд на стойност 37.00 лв., като деянието представлява маловажен случай.

          Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от Н.Е.А.. Извършено е виновно, при форма на вината – пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.235, ал.6, във вр. с ал.3, т.4, във вр. с ал.1, пр.1 и пр.5, във вр. с чл.28, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2 от НК.

 

За извършеното престъпление на Н.Е.А., ЕГН **********, се налага наказание на основание чл.235, ал.6, във вр. с ал.3, т.4, във вр. с ал.1, пр.1 и пр.5, във вр. с чл.28, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2 и чл.54 от НК - ГЛОБА в полза на държавата в размер на ТРИСТА ЛЕВА.

 

Направените разноски на досъдебното производство са в размер общо на 58,65 лв., като половината от същите в размер на 29,40лв. се възлагат за заплащане на Н.Е.А..

 

Вещественото доказателство: моторен трион с неустановени модел и марка, което се намира на отговорно пазене в ДГС – Плевен и не е установено на кого принадлежи, ако в едногодишен срок от завършване на наказателното производство не бъде потърсено на основание чл.112 от НПК да бъде ОТНЕТО  в полза на държавата.

 

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(М.Тончева)                   (адв.А.)                 (Н.А.)

         

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала, и следва да бъде одобрено.  

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №224/2019г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство №ЗМ-134/2018г. по описа на РУ - Левски, пр.пр. №536/2018г. по описа на РП - Левски между РП-Левски, подсъдимия Н.Е.А., ЕГН ********** и защитника  адв.А.А. от ПлАК, споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. №224/2019г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство №ЗМ-134/2018г. по описа на РУ - Левски, пр.пр. №536/2018г. по описа на РП – Левски.   

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът е написан в с.з. и приключи в 11.00  часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: