ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _22.07._ 2019 г.

 

Районен съд гр.Левски, ІV състав, в публичното съдебно заседание на двадесет и втори юли_ 2019 г. в състав:

 

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                    Съдебни заседатели:

                                                 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора _Мая Тончева_ сложи за разглеждане _н.о.х.д._­ №­­_244_ по описа на съда за _2019 г., докладвано от съдия _Манолова_

На именното повикване в _11.30_ часа се явиха:

 

ЗА РП - Левски – явява се прокурор Мая Тончева.

ОБВИНЯЕМИЯТ К.Д.А. – явява се лично и с адв. В.П. с пълномощно към досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТМоля да се даде ход на делото.

АДВ.П. Да се даде ход на делото.

ОБВИНЯЕМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

          СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОБВИНЯЕМИЯ:

К.Д.А. – роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, с начално образование, разведен, не работи, осъждан, ЕГН **********.

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ – Не правя отводи. Нямам други искания. Моля да одобрите постигнатото споразумение, което не противоречи на закона и морала. Представям писмо от РУ – Левски, видно, че на 18.07.2019г. е изпратена в Сектор ПП ОДМВР – Плевен заповед ведно със свидетелство за управление EL993600, издадено от Република Чехия на обвиняемия А..

АДВ. П. Не правим отвод на състава на съда. Няма да сочим доказателства. Моля да бъде одобрено споразумението. да се приеме писменото доказателство.

ОБВИНЯЕМИЯТ Не правя отводи. Нямам искания.

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ПРИЕМА писмо от РУ – Левски, видно, че на 18.07.2019г. е изпратена в Сектор ПП ОДМВР – Плевен заповед ведно със свидетелство за управление EL993600, издадено от Република Чехия на обвиняемия А..

 

ОБВИНЯЕМИЯТ - Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

        Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №244/2019г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство №ЗМ-95/2019г. по описа на РУ – Левски, пр.пр.№352/2019г. по описа на РП – Левски, между РП – Левски, обвиняемият К.Д.А., ЕГН **********  и защитникът му адв.В.П. от ПлАК в следния смисъл:

Обвиняемият К.Д.А., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 04.06.2019г., в с.Асеновци, обл.Плевен, по ул.”Асен Вълев”, управлявал МПС – лек автомобил „***”, с рег. № ***, след употреба на алкохол в кръвта си над 1.2 на хиляда, а именно 2.35 на хиляда, установено по надлежен ред  с протокол за химическо изследване за определяне концентрацията на алкохол в кръвна с №172/07.06.2019г. на Специализирана химическа лаборатория към ЦСМП – Плевен, след като е осъден с влязло в сила на 27.07.2016г. определение за одобряване на споразумение №49/27.07.2016г. по н.о.х.д. №273/2016г. по описа на РС – Левски, за престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от обвиняемият К.Д.А., ЕГН **********. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.343б, ал.2 от НК.

 

За извършеното престъпление на обвиняемия К.Д.А., ЕГН **********, се налага наказание на основание чл.343б, ал.2, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ДЕСЕТ МЕСЕЦА при първоначален СТРОГ режим.

 

На основание чл.55, ал.3 от НК не НАЛАГА по – лекото наказания, което законът предвижда наред с наказанието лишаване от свобода.

 

На основание чл.343г, във вр. с чл.343б, ал.2, във вр. с чл.49, ал.1, във вр. с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА обвиняемия К.Д.А. от право да управлява МПС за срок от ЕДНА ГОДИНА.

 

На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето през което обвиняемият А. е бил лишен по административен ред от възможността да упражнява това право, считано от 04.06.2019г..

 

          С деянието не са причинени имуществени вреди.

 

Разноски по делото не са направени.

 

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                   ОБВИНЯЕМ:                 (М.Тончева)                   (адв.П.)                 (К.А.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.  

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №244/2019г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство №ЗМ95/2019г. по описа на РУ – Левски, пр.пр.№352/2019г. по описа на РП – Левски, между РП – Левски, подсъдимия К.Д.А., ЕГН **********  и защитникът му адв.В.П. от ПлАК, споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК прекратява наказателното производство по н.о.х.д. №244/2019г. по описа на РС-Левски, досъдебно производство №ЗМ95/2019г. по описа на РУ – Левски, пр.пр.№352/2019г. по описа на РП – Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

          Протоколът написан в с.з., което приключи в 12.00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: