п р и с ъ д а

№ ________

гр. ЛЕВСКИ,  17.03.  2011 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на  седемнадесети февруари  през две хиляди и единадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

    ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

                                                              ЧЛЕНОВЕ:1.Д.Н.

                                                         2.Д.С.

 

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора    Чавдар Мънев  , като разгледа докладваното от съдия Манолова н.д.о.х. №  592 по описа на съда за 2010 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия П.Т.: ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 21.08.2010 г. в землището на с. Асеновци, обл. Плевен, в отдел 366 от горския фонд, извършил сеч и извозвал 1 куб м. церови дърва за огрев на стойност 60 лв. без да притежава писмено позволително за това, като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл.235, ал.6, във вр. с ал.1, във вр. с чл.54, ал.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание ГЛОБА в размер на СТО ЛЕВА.

ОСЪЖДА на основание чл.45 от ЗЗД подсъдимия П.Т. ***, ЕГН **********, да заплати на Държавно горско стопанство, с адрес: гр. Плевен, ул. „Сан Стефано” №37, БУЛСТАТ: 824130558Ю, с представител Я.П. – директор, сумата от ТРИДЕСЕТ ЛЕВА, представляваща обезщетение за нанесени щети върху гори и земи от горския фонд, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 21.08.2010г. до окончателното заплащане на сумата.

На основание чл. 235, ал.7 от НК ОТНЕМА в полза на държавата предмета на престъплението: един куб.м. церови дърва за огрев.

ОСЪЖДА подсъдимия П.Т. със снета по делото самоличност да заплати държавна такса в размер на 50 лв. върху уважения размер на гражданския иск.

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК подсъдимия П.Т. със снета по делото самоличност да заплати направените деловодни разноски в размер на 75 лв.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:

                            

 

                                         СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                                    2.