п р и с ъ д а

№ ________

гр. ЛЕВСКИ,  22.03  2011 год.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Левченски районен съд на  22.03. през две хиляди и единадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

                            ЧЛЕНОВЕ: 1. А.Г.

                                                  2.Д.В.      

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.д.о.х. №_63 по описа на съда за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

ПРИЗНАВА подсъдимия М.Р. ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 24/25.06.2010г. в землището на с.Деков, обл.Плевен, след предварителен сговор с Р.М., М.А., Ш.Ш. и А.М., по отношение на които има влязла осъдителна присъда на РС-Левски, чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил „Фолксваген *” с рег.№ * и чрез използване на технически средства - 3 бр. лопати, отнел чужди движими вещи - 86 м. медни проводници на кабел тип МККБ 4х4х1,2+15х4х1,2 на стойност 5056,80 лв., от владението на МОЛ - П.Т., собственост на „Българска телекомуникационна компания” АД гр.София, без съгласието на управителния орган на дружеството, с намерение противозаконно да я присвои, като случаят не е маловажен, поради което и на основание чл.195, ал.1, т.4 и т.5 във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с 54, във вр. с чл. 58а от НК ОСЪЖДА М.Р. на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА в размер на ДВАНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

На основание чл.58а, ал.1 от НК НАМАЛЯВА така наложеното на подсъдимия М.Р. наказание лишаване от свобода с 1/3, поради което му определя наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ОСЕМ МЕСЕЦА.

На основание чл. 66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание със срок от ТРИ ГОДИНИ.   

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                            СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

                                                                                                        2.