ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _29.06.  2011 г.

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _двадесет и девети юни _ 2011 г.  в състав:

 

          Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                          Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора _Чавдар Мънев сложи за разглеждане _н.д.о.х.­ 236, по описа за 2011 г.  докладвано от съдия _Димитрова_

На именното повикване в _10.00_ часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМАТА Д.Т. – явява се лично и с назначеният на досъдебното производство служебен защитник адв. Ю.М.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ.М. – Да се даде ход на делото. Запозната съм с делото, желая да поема защитата на подсъдимата.

ПОДСЪДИМАТА – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

                                      ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

          НАЗНАЧАВА на основание чл.382, ал.3 от НПК за служебен защитник на подсъдимата Д.Т. – адв. Ю.М. от ПАК.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМАТА:

 

Д.Т. - ***, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК

 

ПРОКУРОРЪТ - Не правим отводи. Нямам искания.

АДВ.М. - Не правим отводи, нямаме нови искания.

ПОДСЪДИМАТА - Не правя отводи, нямам нови искания.

 

АДВ.М. - Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМАТА - Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението. Съгласна съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

ПРОКУРОРЪТ - Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение постигнато по н.о.х.д. №236/2011 г. по описа на РС-Левски между РП-Левски, подсъдимата Д.Т., ЕГН ********** и служебният й защитникът адв. М. ***, съгласно което:

           Подсъдимата Д.Т. се признава за виновна в това, че на 22.12.2010 г. в гр.Левски, обл. Плевен, при условията на продължавано престъпление, извършила следните деяния:

          На 22.12.2010 г. в гр.Левски, обл. Плевен, около 10.20 ч. от дом на адрес ***, отнела от владението на К.Л., ЕГН ********** ***, чужди движими вещи: мобилен телефонен апарат, марка „Нокиа”, модел 1600, на стойност 20 лв. и СИМ карта на мобилен оператор „Мобилтел” на стойност 5 лв., вещи на обща стойност 25 лв., собственост на Л., без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

          На 22.12.2010 г., в гр.Левски, обл. Плевен, около 14.45 ч., от дом на адрес ***, отнела от владението на З.Н., ЕГН ********** *** движими вещи: мъжко кожено портмоне с дръжка за китка на стойност 15 лв.; здравна книжка на стойност 5 лв.; регистрационен талон за мотоциклет „Симсон” със застраховка за него на стойност 2 лв.; разрешително за притежание на лично оръжие на стойност 5 лв.; пенсионерска карта на служител от МВР на стойност 1 лв.; свидетелство за управление на МПС на стойност 25 лв.; паспорт на стойност 140 лв.; лична карта на стойност 125 лв.; 1 бр. часовник, жълт на цвят с тъмен циферблат и с надпис на циферблата „Ориент”, в задната част на капачката на часовника е изписан надпис „Ориент” и под него * на стойност 600 лв.; 1 бр. часовник, бял на цвят, метален, с тъмен циферблат, марка „Сейко” с изписан номер на капачето на часовника * на стойност 1100 лв.; 1 бр. джобен часовник, марка „Jingri” от бял метал с капаче върху циферблата, което е бяло на цвят, върху капачето е изографисано от жълт метал фигура на елен, часовникът е с верижка с жълт цвят и дължина 38.5 см. на стойност 480 лв.; 1 бр. джобен часовник, марка „LFUiS FERAGANO” от жълт метал с капаче върху циферблата, което е бяло на цвят, върху капачето е изографисано от жълт метал елен и две кучета, часовникът е с верижка с жълт цвят и дължина 36.5 см. на стойност 480 лв.; 1 бр. верижка от жълт метал с дължина 23 см., ръчна изработка с тегло около 15 грама на стойност 910 лв.; медальон от жълт метал, представляващ плочка върху която са изографисани фигура „Зодия РАК” б.”З” и надпис „Z*****”, като към медальона е прикачена верижка от жълт метал с дължина 55.5 см. ръчна изработка, с тегло 25 грама на стойност 1700 лв.; 2 бр. пръстени от жълт метал, изписани върху тях букви „З” и „С” ръчна изработка, с тегло около 8 грама всеки, на стойност общо 960 лв.; 1 бр. пръстен от жълт метал с черна квадратна плочка с тегло около 8 грама на стойност 480 лв.; 1 бр. пръстен от жълт метал с черна овална плочка с тегло около 8 грама на стойност 480 лв.; 1 бр. верижка от бял метал с дължина 24 см. и прикачена към нея плочка от бял метал, върху която е изографисано фигура на „Зодия РАК” буква „З” и име „Z******” ръчна изработка с тегло около 12 грама на стойност 1300 лв.; 1 бр. синджир от бял метал с дължина 56 см.(проба на първо звено-925) и прикачен към него фигура на кръст от бял метал с дължина на дългото рамо 9.5 см., върху която е изобразена фигура „Разпятието” от бял метал и дължина на късото рамо 5 см., ръчна изработка с тегло 30 грама на стойност 350 лв. и 2 бр. пръстени от бял метал с изписани върху тях букви „З” и „С” с тегло от около 6 грама всеки на стойност 400 лв., или всичко на обща стойност 9558 лв., собственост на Н., без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвои.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимата Д.Т.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл. 194, ал.1, във вр. с чл.26, ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на Д.Т., с ЕГН ********** се налага наказание при условията на чл.194, ал.1, във вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл.54 от НК ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ПЕТ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК така наложеното наказание лишаване от свобода се отлага за срок от  ТРИ ГОДИНИ.

Причинените с деянието имуществени вреди са възстановени.

Направените разноски по делото в размер на 615 лв. се възлагат на подсъдимата Д.Т..

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                    ПОДСЪДИМА:            

(Ч.Мънев)            (адв.М.)                         (Д.Т.)

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено. Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №236/2011 г. по описа на РС-Левски между РП-Левски, подсъдимата Д.Т., ЕГН ********** и служебният й защитникът адв. Ю.М. ***,споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК прекратява наказателното производство по н.о.х.д. №236/2011 г. по описа на РС – Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10.15 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                       ПРЕДСЕДАТЕЛ: