п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,   11.01.  2012 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на    единадесети януари  през две хиляди и дванадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора    , като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.ч.х.д. №  306  по описа за 2011 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия Н.Н., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 16.08.2011г., около 11.30 ч., между селата Българене и Изгрев, по време на изпълнение на служебните си задължения като *, причинил на П.Б. ***, с ЕГН ********** лека телесна повреда, изразяваща се в оток на лявата скула на лицето, довело до причиняване на болки и страдания, поради което и на основание чл.78а от НК го ОСВОБОЖДАВА ОТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното престъпление по чл.130, ал.2 от НК.

          НАЛАГА на основание чл.78а от НК на подсъдимия Н.Н. със снета по делото самоличност административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ХИЛЯДА ЛЕВА.

          На основание чл.52 от ЗЗД осъжда подсъдимия Н.Н.,***, ЕГН ********** да заплати на тъжителката П.Б.,***, ЕГН ********** сумата от ДВЕСТА ЛЕВА, представляваща обезщетение за причинените й неимуществени вреди, болки, страдания и унижения в резултат на извършеното деяние, ведно със законната лихва върху тази сума, считано от датата на увреждането до окончателното изплащане на сумата, като за разликата до 1000 лв. ОТХВЪРЛЯ предявения граждански иск, като НЕОСНОВАТЕЛЕН и НЕДОКАЗАН.

          ОСЪЖДА подсъдимия Н.Н. със снета по делото самоличност да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданския иск, сумата от 50 лв.

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Н.Н. със снета по делото самоличност да заплати направените деловодни разноски в размер на 18.10 лв.

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия Н.Н. със снета по делото самоличност да  заплати на тъжителката П.Б., сумата от 463.02 лв. представляваща направените от нея разноски по делото.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: