п р и с ъ д а

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,   25.04.  2012 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на    двадесет и пети април  през две хиляди и дванадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ:МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

     СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: Д.П.

                                                                                                Т.П.

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора   ЦветомирПапурков  като разгледа докладваното от съдия Димитрова н.о.х.д. №  150  по описа за 2012 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

          ПРИЗНАВА подсъдимия П.Д., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на неустановен ден в периода от 29.10.2011 г. до 24.12.2011 г. в гр.Белене, обл. Плевен, отнел чужди движими вещи – 45 литра олио, марка „Перла” на стойност 123.75 лв. от владението на собственика му Л.Ш. от ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да го присвои, като деянието представлява маловажен случай, поради което и на основание чл.194, ал.3, във вр. с ал.1, във вр. с чл.54 от НК го ОСЪЖДА на наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на СТО ЛЕВА.

          На основание чл.45 от ЗЗД ОСЪЖДА подсъдимия П.Д. ***, ЕГН ********** да заплати на Л.Ш. ***, ЕГН ********** сумата от 115.50 лв., представляваща обезщетение за причинените имуществени вреди в резултат на деянието, ведно със законната лихва, считано от датата на увреждането – 24.12.2011 г. до окончателното изплащане на сумата.

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия П.Д. със снета по делото самоличност да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданския иск сумата от 50 лв., както и направените деловодни разноски в размер на 40 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

СЪДЕБНИЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                          2.