п р и с ъ д а

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _12.06.  2012 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на _дванадесети юни_ през две хиляди и дванадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

    ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                           ЧЛЕНОВЕ: 1. Я.Б.

                                                 2. М.Н.

 

при секретаря _Р.П._, в присъствието на прокурора _Цветомир Папурков_, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_186_ по описа на съда за _2012 год._, и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимите И.И., ***, ЕГН ********** и И.О., ***, ЕГН **********, за ВИНОВНИ в това, че на 16.02.2012г. в гр.Левски, обл.Плевен, в магазин „В.”, находящ се на ***, при условията на опасен рецидив за подсъдимия О., а подсъдимият И.И. като не пълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си, в съучастие като извършители, отнели чужди движими вещи - сумата от 40 лв., от владението на собственичката С.П. ***, без нейно съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят, като деянието по отношение на подсъдимия И.И. представлява маловажен случай и до приключване на съдебното следствие откраднатата вещ е заместена.

На основание чл.305, ал.5, във вр. с чл.197, т.2, във вр. чл.194, ал.3, във вр. ал.1, във вр. чл.20, ал.2, във вр. чл.63, ал.1, т.5 и 6, във вр. с чл.61, ал.1 от НК освобождава от наказателна отговорност И.И..

ИЗПРАЩА преписката на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за налагане на възпитателна мярка по отношение на И.И..

На основание чл.196, ал.1, т.1 във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.29, ал.1, б.”а” и б.”б”, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК ОСЪЖДА подсъдимия И.О. на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА при първоначален СТРОГ режим, което наказание да изтърпи в затвор от закрит тип.

Вещественото доказателство: 1 бр. дамско портмоне от изкуствена кожа, сива на цвят с цип с размери 13/7.5 см. след влизане в сила на присъдата да се ВЪРНЕ на собственика С.П..

ОТХВЪРЛЯ предявения от С.П. ***, ЕГН ********** граждански иск за сумата от 40.00 лв., представляваща причинени имуществени вреди в резултат на деянието като НЕОСНОВАТЕЛЕН.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                                   СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

                                                                                               

                                                                                                   2.