П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _18.04._ 2013 год.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Левченски районен съд на _осемнадесети април_ през две хиляди и тринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

 ПРЕДСЕДАТЕЛ:СТОЙКА МАНОЛОВА

          ЧЛЕНОВЕ: 1. М.В.

                              2. Т.Й.

при секретаря Р.П., в присъствието на прокурора Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №_19_ по описа за 2013 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Р.А. - ***, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 09.07.2012г., в гр.Белене, обл.Плевен, при условията на продължавано престъпление при една и съща обстановка и при еднородност на вината, и при условията на опасен рецидив, с цел да набави за себе си имотна облага, възбудил и поддържал заблуждение у Р.М. и В.Н. и с това им причинил имотна вреда, както следва:

На 09.07.2012г. в гр.Белене, обл.Плевен в офис на „С.” ЕАД ***, възбудил и поддържал заблуждение у Р.М. ***, че ще й продаде свински пържоли и свински ребра на изгодна цена от по 5.00 лв. за килограм, като твърдял, че брат му пътувал с месото към гр.Белене, и че с част от сумата /50.00 лева/ щял да почерпи работниците, които ще доставят месото и след това щял да я върне, като с това й причинил имотна вреда в размер на 117.00 /сто и седемнадесет/ лева.

На 09.07.2012г. в гр.Белене, обл.Плевен пред офис на „С.” ЕАД ***, възбудил и поддържал заблуждение у В.Н. ***, че ще й продаде свински вратни пържоли на изгодна цена от по 5.00 лв. за килограм, като с това й причинил имотна вреда в размер на 20.00 /двадесет/ лева, като общият размер на причинените с престъплението имуществени вреди възлиза на 137.00 /сто тридесет и седем/ лева, поради което и на основание чл.211 във вр. с чл.209, ал.1, във вр. с чл.26, ал.1, във вр. с чл.29, ал.1, б.”а” и б.”б”, във вр. с чл.58а, ал.4, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание лишаване от свобода за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА при първоначален строг режим, което да бъде изтърпяно в затвор от закрит тип.

На основание чл.55, ал.3 от НК НЕ НАЛАГА наказание конфискация до ½ от имуществото на виновния.

На основание чл.52 във вр. с чл.45 от ЗЗД ОСЪЖДА подсъдимия Р.А. ***, понастоящем в Затвора гр.Плевен, ЕГН ********** да заплати на Р.М. ***, ЕГН **********, сумата от 137.00 лв., представляваща причинени имуществени вреди в резултат на престъплението.

ОСЪЖДА подсъдимия Р.А. със снета по делото самоличност да заплати държавна такса върху уважения размер на гражданския иск сумата от 50 лв.

ОСЪЖДА подсъдимия Р.А. да заплати направените разноски в размер на 5.40 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

      2.