ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _23.04.  2013 г.

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _двадесет и трети април_ 2013 г.  в състав:

 

          Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                          Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _Я.Д._ и прокурора _Чавдар Мънев сложи за разглеждане _н.о.х.д.­ 178 , по описа за 2013 г.  докладвано от съдия _Димитрова_

На именното повикване в _14.00_ часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ В.А. – явява се лично и с назначения на досъдебното производство служебен защитник адвокат Ю.М. ***.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ Да се даде ход на делото.

АДВОКАТ М. – Да се даде ход на делото. Запозната съм с делото. Желая да поема защитата на подсъдимия.

ПОДСЪДИМИЯТ Да се даде ход на делото.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

          НАЗНАЧАВА на основание чл.382, ал.3 от НПК за служебен защитник на подсъдимия В.А. – адвокат Ю.М. ***.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

В.А. – ***, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК, като съдът докладва и заверено копие от протоколно определение № 26/17.04.2013 г., с което е одобрено споразумение по н.о.х.д. №164/2013 г. по описа на РС-Левски.

Съдът КОНСТАТИРА, че с докладваното по-горе споразумение на един от съизвършителите Н.Н. са възложени направените деловодни разноски в пълен размер от 50лв.

          Съдът ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните да вземат становище по приемането на докладваното протоколно определение като писмено доказателство по делото.

 

ПРОКУРОРЪТ – Не правим отводи. Нямам искания. Да се приеме.

АДВОКАТ М. – Не правим отводи, нямаме нови искания. Да се приеме.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания. Да се приеме.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          ПРИЕМА заверено копие от протоколно определение №26/17.04.2013 г., с което е одобрено споразумение по н.о.х.д. №164/2013 г. по описа на РС-Левски.

 

АДВОКАТ М. – Постигнали сме споразумение с РП-Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

          Съдът намира, че следва да бъдат внесени промени във внесеното споразумение, касаещи частта за възложените солидарно на подсъдимия разноски по делото в размер на 50 лв. Видно от приетото заверено копие от протоколно определение №26/17.04.2013 г., с което е одобрено споразумение по н.о.х.д. №164/2013 г. по описа на РС-Левски, по отношение на един от съизвършителите – Н.Н. – е, че разноските, в размер на 50 лв., са възложени изцяло на този подсъдим. При това положение следва да отпадне от настоящото споразумение частта, в която е предвидено, че разноските по делото, в размер на 50 лв., се възлагат на обвиняемите солидарно.

          Съдът ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните да обсъдят внесените промени в споразумението.

 

ПРОКУРОРЪТ – Не следва да бъдат присъждани разноски по настоящото дело.  

АДВОКАТ М. – Моля да допуснете изменение в постигнатото споразумение с представителя на обвинението в частта досежно разноските, като се счита, че в тази част, касаеща разноските, се заличава.   

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм с казаното от адвоката.

 

          Предвид изразеното съгласие на страните с предложените промени в споразумението, съдът счита, че споразумението не противоречи на закона и морала, и следва да бъде одобрено, поради което          

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. № 178/2013 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № 56/2013 г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия В.А., ЕГН **********, и служебния му защитник адвокат Ю.М. ***, съгласно което:

           

Подсъдимият В.А. се признава за ВИНОВЕН в това, че на неустановен ден за периода от 01.01.2013 г. – 20.01.2013 г. в с.Градище, община Левски, област Плевен, в съучастие като извършител с лицето В.С., ЕГН **********,***, последният като непълнолетен, но могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си и с лицето Н.Н., ЕГН **********,***, отнел от владението на Д.Ф. от ***, чужди движими вещи – 20 кг царевица и 490 кг ечемик на обща стойност 205 лв., находящи се в сграда – *, стопанисвана от Д.Ф., при условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство (арматурни клещи) и МПС „Форд *” с рег. № *, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

С деянието са причинени имуществени вреди, които са възстановени.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия В.А.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.197, т.3, във връзка с чл.195, ал.1, т.4, пр.1 и 2, т.5, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2, във връзка с чл.26 от НК.  

 

За извършеното престъпление на В.А., ЕГН **********, СЕ НАЛАГА наказание при условията на чл.197, т.3, във връзка с чл.195, ал.1, т.4, пр.1 и 2, т.5, във връзка с чл.194, ал.1, във връзка с чл.20, ал.2, във връзка с чл.26 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б.„б”, пр.1, във връзка с чл.42а от НК – ПРОБАЦИЯ, със следните ПРОБАЦИОННИ МЕРКИ:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице - два пъти седмично;

- и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

 

ПРОКУРОР:                   ЗАЩИТНИК:                    ПОДСЪДИМ:               

 

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.      

Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото споразумение по н.о.х.д.№178/2013 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №56/2013 г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия В.А., ЕГН ********** и служебния му защитник адвокат Ю.М. ***.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д.№178/2013 г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство №56/2013 г. по описа на РП-Левски).   ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът е написан в с.з. и приключи в 14.35 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: