П Р И С Ъ Д А

№ ________

 

гр. ЛЕВСКИ,    03.04.  2014 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на трети април през две хиляди и четиринадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ:ПАЛМИРА АТАНАСОВА

       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря В.Д., в присъствието на прокурора  Чавдар Мънев  като разгледа докладваното от съдия Д. н.о.х.д. № 82  по описа за 2014 год., и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

          ПРИЗНАВА подсъдимия П.В., ***, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 29.03.2014 г., в гр.Белене, на полицейски орган К.Р. – * към РУП – Белене, при изпълнение на службата му – при поставяне на помощни средства „белезници”, причинил лека телесна повреда, изразяваща се в оток и кръвонасядане по предната повърхност на лявата подбедрица с възпаление (затопляне в областта), като увреждането е довело до  разстройство на здравето, временно и неопасно за живота, поради което и на основание чл.131, ал.2, т.3, във вр. с чл.130, ал.1, във вр. с чл.58а, ал.4, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на лишаване от свобода за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание за срок от ТРИ ГОДИНИ.  

          На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия П.В. със сочена по- горе самоличност да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 40 лв.

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 7– дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: