ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 18.06.2014 г.

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на осемнадесети юни 2014г. в състав:

          Председател:  МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                         Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Цветомир Папурков сложи за разглеждане н.о.х.д.­150, по описа за 2014г.  докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 13:15 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ С.К. – явява се лично и с адв.И.И. ***, назначен на досъдебното производство на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК за служебен защитник.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се районен прокурор Цветомир Папурков.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ. ИВАНОВ – Да се даде ход на делото. Запознат съм с делото.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

НАЗНАЧАВА на основание чл.382, ал.3 от НПК за служебен защитник на подсъдимия С.К. – адв.И.И. ***.

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

С.К. – ***, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ Няма да правя отводи, нямам искания по доказателствата.

АДВ. ИВАНОВ – Не правим отводи, нямаме нови искания.

ПОДСЪДИМИЯТ – Не правя отводи, нямам нови искания.

 

          Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение не съдържа съгласие по всички въпроси, взирани в разпоредбата на чл.381, ал.5 от НПК, а именно: по т.1 съдът констатира неправилна правна квалификация на деянието, съобразно диспозитива на обвинението, за което подсъдимият е сключил споразумение за решаване на делото на ДП. Правилната квалификация на деянието следва да е по чл.346, ал.2, т.2, предл.1 във вр. с ал.1 от НК.

Във внесеното споразумение липсва и съгласие по въпроса на кого да се възложи възпитателната работа с условно осъдения, съобразно изискванията на чл.381, ал.5, т.4 от НПК, предвид обстоятелството, че подсъдимият се е съгласил да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от три месеца, чието изтърпяване да бъде отложено на основание чл.66, ал.1 от НК с три години изпитателен срок.

Споразумението не съдържа съгласие между страните и относно кумулативно предвиденото наказание в разпоредбата на чл.346, ал.4 от НК лишаване от право да управлява МПС за определен срок.

Съдът констатира, че на ДП са направени разноски в размер на 50 лв., представляващи възнаграждение на вещото лице, изготвило съдебно - оценителната експертиза относно стойността на предмета на престъплението. Във внесеното споразумение липсва постигнато съгласие между страните по чл.381, ал.5, т.6, предл. последно от НПК, а именно на кого да се възложат направените по делото разноски.

При това положение съдът намира, че не са налице основанията за предлагане на промени във внесеното споразумение, тъй като е налице липса на постигнато съгласие по въпроси, които следва да бъдат налични в споразумението. Последното не следва да бъде одобрено, поради противоречието му с материалния закон, а делото следва да бъде върнато на прокурора.

Предвид гореизложеното съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

На основание чл.382, ал.8 от НПК НЕ ОДОБРЯВА внесеното споразумение за решаване на н.о.х.д. №150/2014г. по описа на РС-Левски, постигнато между подсъдимия С.К., назначения му служебен защитник адвокат И.И. *** и РП-Левски.

ВРЪЩА на РП-Левски н.о.х.д. №150/2014г. по описа на РС-Левски, образувано по бързо производство № ЗМ 61/2014г. по описа на РУП – Белене, пр.пр. №658/2014г. по описа на РП-Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 13:40 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: