ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _02.06. 2014 г.

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _втори юни  2014 г.  в състав:

 

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                    Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора _Чавдар Мънев сложи за разглеждане _н.о.х.д.­123, по описа за 2014 г.  докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _10.30_ часа се явиха:

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

ПОДСЪДИМАТА К.К. – явява се лично и с адв.С. ***, назначен на досъдебното производство на основание чл.381, ал.1 от НПК.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ.С. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМАТА К. – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът, счита, че няма процесуалнипречки за даванеход на делото в дн.с.з., поради което

ОПРЕДЕЛИ:

                                      ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМАТА:

К.К. - ***, ЕГН **********.

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК

 

ПРОКУРОРЪТ - Не правим отводи. Нямаме нови искания. Моля да одобрите така постигнатото споразумение.

АДВ.С. - Не правим отводи на председателстващият състава, прокурора и съдебния секретар, нямаме нови искания.

ПОДСЪДИМАТА К. – Поддържам това, което каза адвокатът ми.

АДВ.С. - Постигнали сме споразумение с РП - Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

ПОДСЪДИМАТА К. - Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението. Съгласна съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТ - Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

АДВ.С. – Да се одобри споразумението, не противоречи на закона и морала.

 

          Съдът намира, че следва на основание чл.382, ал.5 от НПК да предложи промени в споразумението. Представеното пред РС – Левски споразумение е вписано, че наказанието по отношение на подсъдимата К. се налага на основание чл.339, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б”, във вр. с чл.66, ал.1 от НК, а именно лишаване от свобода за срок от три месеца, чието изпълнение следва да бъде отложено за срок от три години. НК предвижда за престъплението по чл.339, ал.1 от НК наказание лишаване от свобода за срок от две до осем години, т.е. предвиден е най ниският предел, поради което в случая е неприложима разпоредбата на чл.55, ал.1,т .2 б.”б” от НК, наказанието в случая е определено при приложение разпоредбата на чл.55, ал.1, т.1 от НК.

          Съдът счита, че следва да предложи промени в частта, относно вещественото доказателство в следния смисъл. След влизане в сила на споразумението, вещественото доказателство - пушка да се изпрати на МВР – Плевен, служба „КОС” за унищожаване.

Следва в споразумението да бъде допуснато на основание чл.381, ал.5, т.4 от НПК допълнение, като на основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по време на подсъдимата по време на изпитателния срок да бъде възложено на РУП - Левски.      

 

По така предложените промени, съдът дава възможност на страните да вземат становище.

 

ПРОКУРОРЪТ – Да бъдат приети.

АДВ.СПАРТАНСИ – Да бъдат добавени в споразумението.

ПОДСЪДИМАТА – Каквото каза адвокатът.

 

          Съдът счита, че следва в споразумението да бъдат вписано предложените промени и допълнение, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д.№123/2014 г. по описа на РС-Левски (бързо производство №ЗМ-107/2014 г. по описа на РУП-Левски, пр.пр.531/2014 г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимата К.К., ЕГН ********** и защитникът й адв.С. ***, съгласно което:

Подсъдимата К.К., ЕГН ********** се признава за виновна в извършване на престъпление от общ характер за това, за периода от 13.03.2014 г. до 14.05.2014 г. включително, в *, държала без надлежно разрешително в частен дом (къща), находящ се в ***, огнестрелно оръжие – 1 брой пневматича пушка от пружинно-бутален тип, калибър 5,5 мм, фабрично производство, с чупеща се цев, пригодена за стрелба с патрони калибър 5,6 мм, като същата представлява огнестрелно оръжие по смисъла на ЗОБВВПИ.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимата К.К.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.339, ал.1 НК.

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

 

За извършеното от подсъдимата К.К. престъпление, следва да бъде наложено наказание както следва:

            На основание на чл.339, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК налага наказание в размер на ТРИ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

        На основание чл.67, ал.1 НК възпитателната работа по отношение на подсъдимата К.К.,  живуща ***, през изпитателния срок се възлага на РУП – Левски.

 

На основание чл.53, ал.2, б.”а” от НК се ОТНЕМА в полза на държавата вещественото доказателство: 1 бр. пушка от пружинно – бутален тип 5.5 мм., без маркировка и фабричен номер, пригодена да стреля с боеприпаси 5.6 мм. на съхранине при служител на служба „КОС” при РУП – Левски, като вещественото доказателство след влизане в сила на споразумението да се изпрати по компетентност на ОД на МВР – Плевен, служба „КОС”, където да бъде унищожена..

 

       Разноските по делото в размер на 67.66 лв. се възлагат на подсъдимата К.К..

 

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                    ПОДСЪДИМ:               

(Ч.Мънев)                     (адв.С.)                           (К.К.)

 

          Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.  Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д.№123/2014 г. по описа на РС-Левски (бързо производство №ЗМ-107/2014 г. по описа на РУП-Левски, пр.пр.531/2014 г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимата К.К., ЕГН ********** и защитникът й адв.С. ***, споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК прекратява наказателното производство по н.о.х.д.№123/2014 г. по описа на РС-Левски (бързо производство №ЗМ-107/2014 г. по описа на РУП-Левски, пр.пр.531/2014 г. по описа на РП - Левски).

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10.55 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: