РЕШЕНИЕ

 

гр. ЛЕВСКИ, _26.03._ 2015 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

            Левченски районен съд в съдебно заседание на _двадесет и шести март_ две хиляди и петнадесета година в състав:

 

   ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:

 

при секретаря _В.Д._ и в присъствието на прокурора _Диана Мицканова разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_60_ по описа на съда за _2015г._, за да се произнесе, взе предвид следното:

            На основание данните по делото и закона, съдът

 

Р Е Ш И :

 

            ОСВОБОЖДАВА П.П. ***, ЕГН **********, от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършено деяние по чл.354а, ал.5 във вр. с ал.3 от НК за това, че на 19.02.2015г. в * ***, в * – клуб *,находящ се на ***, държал в горен ляв джоб на връхно яке високорискови наркотични вещества, без надлежно разрешително, издадено от органите по чл. 16 от Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и в нарушение на чл. 30 от ЗКВНВП – коноп (марихуана), с общо тегло 4.190 гр. и съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол 10,5%, на стойност 25.14 лв., като случаят е маловажен.

            НАЛАГА на основание чл.78а от НК на П.П. ***, ЕГН **********,  административно наказание ГЛОБА в полза на държавата в размер на ПЕТСТОТИН ЛЕВА.

            ОТНЕМА в полза на държавата веществено доказателство: 3.990 грама марихуана, което след влизане в сила на решението да бъде унищожено.

            Веществени доказателства: 1 бр. полиетиленов, прозрачен плик, съдържащ опаковките от станиол, прието в РС – Левски с протокол, след влизане в сила на решението да бъдат унищожени.

            ОСЪЖДА П.П. ***, ЕГН **********, да заплати на ОД на МВР – Плевен направените разноски в размер на 67.95 лв.

            РЕШЕНИЕТО подлежи на обжалване пред ПОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                                                        СЪДИЯ: