РЕШЕНИЕ

№ ________

гр. ЛЕВСКИ, _28.04.  2016 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр. Левски, на _двадесет и осми април  през две хиляди и шестнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                              ЧЛЕНОВЕ:                                       

при секретаря _В.Д., в присъствието на прокурора _Чавдар Мънев, като разгледа докладваното от съдия Манолова а.н.д. №_83_ по описа на съда за _2016 год._, и на основание данните по делото и закона

Р Е Ш И:

 

ПРИЗНАВА обвиняемия Х.В.Г., роден на *** ***, с постоянен адрес:***,  български гражданин, със средно образование, безработен,  неженен, неосъждан, ЕГН ********** за ВИНОВЕН в това, че на 01.03.2016г. в гр.Левски, по ул.” ***”, около 11.45 часа, управлявал л.а. „***”, с № на рама ***, като си служил с контролни знаци (табели) ***, издадени за друго МПС л.а. „***” с № на рама *** – престъпление по чл.345 от НК.

ОСВОБОЖДАВА на основание чл.78а от НК обвиняемия Х.В.Г. от НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ за извършеното от него престъпление по чл.345 от НК, като му налага административно наказание ГЛОБА в размер на ХИЛЯДА И ПЕТСТОТИН ЛЕВА.

ОТНЕМА на основание чл.53, ал.1, б.”а” от НК в полза на държавата веществените доказателства 2 бр. рег. табели за МПС ***, като след влизане в сила на решението, същите да се предадат на Сектор ПП при ОД на МВР – Плевен.

ОСЪЖДА обвиняемия Х.В.Г. на основание чл.189, ал.3 от НПК да заплати направените деловодни разноски на досъдебното производство в размер на 52.40лв.

РЕШЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: