ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ,  12.05. 2016 г.

 

Левченски районен съд в публичното съдебно заседание на _дванадесети май 2016 г.  в състав:

 

                    Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                                   Съдебни заседатели: Л.М.

                                                                           М.Л.

 

при участието на секретаря _В.Д._ и прокурора _Мая Тончева сложи за разглеждане _н.о.х.д._42  по описа за 2016 г., докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _10.00  часа се явиха:

 

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

ПОДСЪДИМИЯТ А.Р.И. – с постановено принудително водене – явява се лично.

ЯВЯВА се адв. Н.И. от ПлАК, назначен за служебен защитник на А.И. на досъдебното производство

ПОДСЪДИМИЯТ И.Р.Ш. – редовно призован - явява се лично.

ЯВЯВА се адв. А.А. от ПлАК, назначен за служебен защитник на И.Ш. на досъдебното производство.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ.И. – Запознат съм с делото. Поемам защитата на подсъдимия. Да се даде ход на делото. Постигнали сме споразумение с представителя на РП – Левски, моля да ни дадете възможност да сключим такова.

ПОДСЪДИМИЯТ И. – Да се даде ход. Не съм упълномощил защитник. Съгласен съм този адвокат да ме защитава.

АДВ.А. – Запознат съм с делото, съгласен съм да се даде ход на делото. Да се даде ход на делото. Постигнали сме споразумение с прокуратурата и подзащитния ми.

ПОДСЪДИМИЯТ Ш. – Да се даде ход. Не съм упълномощил защитник. Съгласен съм този адвокат да ме защитава.

 

         Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з.

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

        

НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2, във вр. с чл.94, ал.1, т.9 от НПК за служебен защитник на подсъдимия И.Р.Ш. – адв.А.А. от ПлАК.

 

         НАЗНАЧАВА на основание чл.384, ал.2, във вр. с чл. 94, ал.1, т.9 от НПК за служебен защитник на подсъдимия А.Р.И. – адв.Н.И. от ПлАК.

 

Съдът, като взе предвид направеното искане от подсъдимите и техните защитници, становището на представителя на РП-Левски, счита същото за основателно, поради което следва да бъдат назначени определените на досъдебното производство за служебни защитници адв.И. и адв. А..

Предвид гореизложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИТЕ:

 

А.Р.И. - роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, с начално образование със завършен 7 клас, безработен, неженен с две деца, осъждан, ЕГН **********.

         Получил съм препис от обвинителния акт, разбирам обвинението. Признавам се за виновен.

 

И.Р.Ш. - роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, със средно образование, неженен, работи, осъждан, ЕГН **********.

         Получил съм препис от обвинителния акт, разбирам обвинението. Признавам се за виновен.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК

 

ПРОКУРОРЪТ – Г-жо председател, не правя отводи на състава на съда, съдебния секрета ри съдебните заседатели. Постигнали сме споразумение със защитниците на подсъдимите. За целта на което моля да бъдат изискани и представени в дн.с.з от Бюро съдимост актуални справки за съдимост на двамата подсъдими.

АДВ.И. – Ув. г-жо председател, не правя отводи на състава на съда, постигнали сме споразумение с представителя на РП – Левски и моля да бъде одобрено.

ПОДСЪДИМИЯТ И. - Не правя отводи, постигнали сме споразумение с адвоката ми и прокурора.

АДВ.А. – Ув. г-жо председател, не правя отводи на състава на съда, искания имаме, постигнали сме споразумение с представителя на РП – Левски и моля да бъде одобрено. Моля да бъде уважено искането за изискване на актуални справки за съдимост.

ПОДСЪДИМИЯТ Ш. - Не правя отводи, постигнали сме споразумение с адвоката ми и прокурора.

 

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

        

         ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане на обвинителния акт от прокурора.

         ДА СЕ ИЗИСКАТ актуални справки за съдимост по отношение на подсъдимите А.Р.И. и И.Р.Ш..

 

         Съдът дава 5 мин. почивка.

         След почивката съдът докладва изисканите справки от съда справки за съдимост по отношение на двамата подсъдими А.Р.И. и И.Р.  Ш..

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се приемат.

АДВ.И. – Да се приемат.

ПОДСЪДИМИЯТ И. – Да се приеме.

АДВ.А. – Да се приемат.

ПОДСЪДИМИЯТ Ш. – Да се приеме.

         Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

         ПРИЕМА представените два броя актуални справки за съдимост по отношение на подсъдимите А.Р.И. и И.Р.Ш..

        

ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните да сключат споразумение.

 

ПРОКУРОРЪТ – Предлагам споразумение за решаване на н.о.х.д. №42/2016г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-258/2015г. по описа на РУМВР – Левски и пр.пр. №1280/2015г. по описа на РП - Левски) между РП – Левски, подсъдимия А.Р.И., ЕГН ********** и защитника му адв.Н.И. от ПлАК и подсъдимия И.Р.Ш., ЕГН ********** и защитникът му адв. А.А. от ПлАК в следния смисъл:

Подсъдимият А.Р.И., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 05.11.2015г., в гр.Левски, обл.Плевен, при условията на повторност, в немаловажен случай, в съучастие с И.Р.Ш. ***, като извършител, отнел чужди движими вещи: 1 бр. моторна резачка, марка „STIHL”, MS 270 на стойност 218,50лв.; 1 бр. моторна резачка, марка „STIHL”, MS 170 на стойност 333.52лв.; 1 бр. моторна резачка, марка „STIHL”, MS 170 на стойност 360.05лв. в едно с капачка на стойност 4.00лв., всичко на обща стойност 916.07лв. от владението на собственика Т.Б.К. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия И.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по чл.195, ал.1, т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.28, ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимия И. да се наложи наказание на основание чл.195, ал.1, т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.28, ал.1 от НК, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЕДИНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с  ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия А.Р.И., ЕГН **********, през изпитателния срок да се възложи на мл.РИ при РУМВР - Левски, отговарящ за района на ***.

 

АДВ.И. – Съгласни сме с така предложеното споразумение от РП-Левски. Моля настоящия съдебен състав да го одобри.

ПОДСЪДИМИЯТ И.

 

Имуществените вреди от престъплението са възстановени.

 

Направените разноски по делото в размер на 26.87 лв. на досъдебното производство да се възложат на подсъдимия А.Р.И..

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

         (М.Тончева)                  (адв.И.)                         (А.И.)

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

 

АДВ.И. – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ И. – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението.

 

         Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №42/2016г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-258/2015г. по описа на РУМВР – Левски и пр.пр. №1280/2015г. по описа на РП - Левски) между РП – Левски, подсъдимия А.Р.И., ЕГН ********** и защитника му адв.Н.И. от ПлАК в следния смисъл:

 

Подсъдимият А.Р.И., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 05.11.2015г., в гр.Левски, обл.Плевен, при условията на повторност, в немаловажен случай, в съучастие с И.Р.Ш. ***, като извършител, отнел чужди движими вещи: 1 бр. моторна резачка, марка „STIHL”, MS 270 на стойност 218,50лв.; 1 бр. моторна резачка, марка „STIHL”, MS 170 на стойност 333.52лв.; 1 бр. моторна резачка, марка „STIHL”, MS 170 на стойност 360.05лв., в едно с капачка на стойност 4.00лв., всичко на обща стойност 916.07лв. от владението на собственика Т.Б.К. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия И.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.195, ал.1, т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.28, ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимият И. се налага наказание на основание чл.195, ал.1, т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.28, ал.1 от НК, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЕДИНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с  ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия А.Р.И., ЕГН **********, през изпитателния срок се възлага на мл.РИ при РУМВР - Левски, отговарящ за района ***.

 

Имуществените вреди от престъплението са възстановени.

 

Направените разноски по делото в размер на 26.87 лв. на досъдебното производство се възлагат на подсъдимия А.Р.И..

 

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

         (М.Тончева)                  (адв.И.)                          (А.И.)

 

 

Подсъдимият И.Р.Ш., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 05.11.2015г., в гр.Левски, обл.Плевен, при условията на повторност, в немаловажен случай, в съучастие с А.Р.И. ***, като извършител, отнел чужди движими вещи: 1 бр. моторна резачка, марка „STIHL”, MS 270 на стойност 218,50лв.; 1 бр. моторна резачка, марка „STIHL”, MS 170 на стойност 333.52лв.; 1 бр. моторна резачка, марка „STIHL”, MS 170 на стойност 360.05лв., в едно с капачка на стойност 4.00лв., всичко на обща стойност 916.07лв. от владението на собственика Т.Б.К. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Ш.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

 

Деянието съставлява престъпление по чл.195, ал.1, т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.28, ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимият Ш. да се наложи наказание на основание чл.195, ал.1, т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.28, ал.1 от НК, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЕДИНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с  ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия И.Р.Ш., ЕГН **********, през изпитателния срок да се възложи на мл.РИ при РУМВР - Левски, отговарящ за района на ***.

 

АДВ.А. – Съгласни сме с така предложеното споразумение от РП-Левски. Моля настоящия съдебен състав да го одобри.

ПОДСЪДИМИЯТ Ш. - Съгласен съм с така предложеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред.

 

Имуществените вреди от престъплението са възстановени.

 

Направените разноски по делото в размер на 26.87 лв. на досъдебното производство да се възложат на подсъдимия И.Р.Ш..

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

         (М.Тончева)                  (адв.А.)                         (И.Ш.)

 

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

 

АДВ.А. – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

ПОДСЪДИМИЯТ Ш. – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението.

 

         Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №42/2016г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-258/2015г. по описа на РУМВР – Левски и пр.пр. №1280/2015г. по описа на РП - Левски) между РП – Левски, подсъдимия И.Р.Ш., ЕГН ********** и защитника му адв.А.А. от ПлАК в следния смисъл:

 

Подсъдимият И.Р.Ш., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 05.11.2015г., в гр.Левски, обл.Плевен, при условията на повторност, в немаловажен случай, в съучастие с А.Р.И. ***, като извършител, отнел чужди движими вещи: 1 бр. моторна резачка, марка „STIHL”, MS 270 на стойност 218,50лв.; 1 бр. моторна резачка, марка „STIHL”, MS 170 на стойност 333.52лв.; 1 бр. моторна резачка, марка „STIHL”, MS 170 на стойност 360.05лв., в едно с капачка на стойност 4.00лв., всичко на обща стойност 916.07лв. от владението на собственика Т.Б.К. ***, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Ш.. Извършено е виновно, при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по чл.195, ал.1, т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.28, ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на подсъдимият Ш. се налага наказание на основание чл.195, ал.1, т.7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.28, ал.1 от НК, във вр. чл.55, ал.1, т.1 от НК - ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ЕДИНАДЕСЕТ МЕСЕЦА.

 

На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на така наложеното наказание с  ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимия И.Р.Ш., ЕГН **********, през изпитателния срок се възлага на мл.РИ при РУМВР - Левски, отговарящ за района на ***.

 

Имуществените вреди от престъплението са възстановени.

 

Направените разноски по делото в размер на 26.87 лв. на досъдебното производство се възлага на подсъдимия И.Р.Ш..

 

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

         (М.Тончева)                  (адв.А.)                          (И.Ш.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.384 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №42/2016г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-258/2015г. по описа на РУМВР – Левски и пр.пр. №1280/2015г. по описа на РП - Левски) между РП – Левски, подсъдимият А.Р.И., ЕГН ********** и защитника му адв.Н.И. от ПлАК и подсъдимия И.Р.Ш., ЕГН ********** и защитника му адв. А.А. от ПлАК споразумение.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д. №42/2016г. по описа на РС-Левски, (досъдебно производство №ЗМ-258/2015г. по описа на РУМВР – Левски и пр.пр. №1280/2015г. по описа на РП - Левски).

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 11.00 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                           ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                             СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

 

                                                                         2.