ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 05.04. 2016 г.

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на пети април 2016 г. в състав:

          Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

                         Съдебни заседатели:

 

при участието на секретаря Я.Д. и прокурора Чавдар Мънев сложи за разглеждане н.о.х.д. ­124 по описа за 2016 г. докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 10:00 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМАТА И.К.П. – редовно призована – явява се лично и с адвокат Б.Б. *** с пълномощно към делото.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ. Б. – Да се даде ход на делото.

ПОДСЪДИМАТА – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМАТА:

И.К.П. – родена на ***г***, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, българка, българска гражданка, със средно образование, безработна, неомъжена, неосъждана, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и 275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Госпожо съдия, отводи на състава на съда не правим. Нови искания по доказателствата нямаме. Представили сме пред Вас споразумение, което сме постигнали със защитника на подсъдимата, намирам, че не противоречи на закона и морала, и моля да бъде одобрено.

АДВ. Б. – Искания за отводи нямаме, доказателствени искания също нямаме. Постигнали сме споразумение с РП-Левски, моля да бъде одобрено.

ПОДСЪДИМАТА – Не правя отводи, нямам нови искания.

 

АДВ. Б. Постигнали сме споразумение с РП-Левски. Моля споразумението да бъде утвърдено с произтичащите от това законови последици.

 

ПОДСЪДИМАТА – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението. Съгласна съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам от разглеждане на делото по общия ред.

 

ПРОКУРОРЪТМоля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

 

Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д.№124/2016г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ 41/2016г. по описа на РУ на МВР - Левски, пр.пр. №223/2016г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимата И.К.П. и защитника й адв. Б.Б. ***, съгласно което:

ПОДСЪДИМАТА И.К.П., ЕГН **********, се признава за виновна в това, че на 02.11.2015г., в гр.Левски, пред съд – Районен съд гр.Левски, на разпит пред съдия в публично съдебно заседание по ч.н.д. №355/2015г. по описа на РС – Левски, като свидетел, устно и съзнателно потвърдила неистина, заявявайки, че на 30.10.2015г., около 12.50ч., в гр.Левски, лесопарк „Шаварна”, тя е управлявала МПС, лек автомобил ***, с рег. № ***, с цел да прикрие авторството на деянието по чл.343в, ал.2, във вр. с ал.1 от НК, извършено от В.Д.А., ЕГН **********, от ***, по образувано ДП № ЗМ 255/2015г. по описа на РУ на МВР-Левски, пр.пр. №1256/2015г. по описа на РП-Левски, приключило с одобрение на споразумение по н.о.х.д. №5/2016г. по описа на РС – Левски за решаване на досъдебното производство.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимата И.К.П.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.290, ал.1от НК.

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

За извършеното престъпление на И.К.П. СЕ НАЛАГА наказание при условията на чл.290, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.2, б.”б”, във вр. с чл.42а, ал.4 във вр. с ал.3, т.1, във вр. с ал.2, т.1 и т.2, във вр. с ал.1 от НК, а именно ПРОБАЦИЯ, със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, при периодичност на явяване и подписване 2 пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

Разноски по досъдебното производство не са направени.

Веществени доказатества – няма.

 

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(Ч. Мънев)                     (адв. Б.)                          (И. П.)

 

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

          НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д.№124/2016г. по описа на РС-Левски (досъдебно производство № ЗМ 41/2016г. по описа на РУ на МВР - Левски, пр.пр. №223/2016г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимата И.К.П. и защитника й адв. Б.Б. *** споразумение.

          На основание чл.24, ал.3 от НПК ПРЕКРАТЯВА наказателното производство по н.о.х.д. №124/2016г. по описа на РС – Левски.

          ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10:25 часа.

 

 

          СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ: