ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, 04.05. 2016 г.

Районен съд гр.Левски в публично съдебно заседание на четвърти май 2016 г. в състав:

   Председател: МАРГАРИТА ДИМИТРОВА

        Съдебни заседатели:

        

при участието на секретаря Р.П. и прокурора Чавдар Мънев сложи за разглеждане н.о.х.д.160 по описа за 2016 год., докладвано от съдия Димитрова.

На именното повикване в 14:30 часа се явиха:

 

ПОДСЪДИМИЯТ Ю.С.Ю. – явява се лично.

ЗА НЕГО СЕ ЯВЯВА адвокат М.С. от *** с пълномощно към ДП.

СВИДЕТЕЛИТЕ Д.П.Д. и В.Н.С. – не се явяват.

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

 

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ. С. – Моля да дадете ход.

ПОДСЪДИМИЯТ – Да се гледа делото днес.

 

Съдът счита, че няма процесуална пречка за даване ход на делото в днешното съдебно заседание

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМИЯ:

Ю.С.Ю. – роден на ***г***, с постоянен и настоящ адрес:***, българин, български гражданин, със средно образование, безработен, женен, с две деца, неосъждан, ЕГН **********.

         Получил съм препис от обвинителния акт, разбирам обвинението.

 

На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ – Отводи на състава на съда не правим. Нови искания по доказателствата нямаме.

АДВ. С. – Не правим отводи на състава на съда. Нови искания по доказателствата нямаме.

Г-н съдия, представям заповед за прилагане на ПАМ №89/03.05.2016г. на началник РУ на МВР Плевен, РУ Левски, от което е видно, че СУМПС на подсъдимия е отнето на 03.05.2016г.

Договорили сме споразумение с представителя на прокуратурата, което моля да ни дадете възможност да го изложим.

ПОДСЪДИМИЯТ – Каквото каза адвокатът.

 

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИЕМА заповед за прилагане на ПАМ №89/03.05.2016г. на началник РУ на МВР Плевен, РУ Левски, от което е видно, че СУМПС на подсъдимия е отнето на 03.05.2016г.

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ с прочитане на обвинителния акт от прокурора.

         ДАВА ВЪЗМОЖНОСТ на страните да сключат споразумение.

 

АДВ. С. – Г-н съдия, между подзащитния ми и мен от една страна и РП-Левски бе постигнато споразумение за решаване на делото в следния смисъл: подзащитния ми се признава за виновен по повдигнатото му обвинение, а именно, че на инкриминираната дата и място е управлявал описаното в обвинителния акт МПС с концентрация на алкохол над 1,2 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство. Има извършено деяние, извършено е от подсъдимия виновно при форма на вината пряк умисъл. Деянието представлява престъпление по смисъла на чл.343б, ал.1 от НК. За извършеното от него престъпление на същия да се наложи наказание при условията на чл.55 от НК, а именно „лишаване от свобода” за срок от три месеца с приложение на чл.66 от НК за срок от три години, като на основание чл.55, ал.3 от НК не се налага предвиденото наказание глоба наред с лишаване от свобода.

На същия следва да бъде наложено и наказание лишаване от право да управлява МПС за срок от три месеца, считано от датата на фактическото отнемане на СУМПС, а именно считано от 03.05.2016г.

 

ПРОКУРОРЪТ – Г-жо съдия, постигнали сме споразумение със защитата на подсъдимия, което беше изложено от неговия защитник, в този смисъл сме постигнали споразумение по силата на закона.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Съгласен съм с така предложеното споразумение. Декларирам, че се отказвам от съдебно разглеждане на делото по общия ред. Известни са ми последиците от сключване на споразумение.

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(Ч. Мънев)                    (адв. С.)                        (Ю. Ю.)

 

ПРОКУРОРЪТ – Моля да одобрите споразумението, същото не противоречи на закона и морала.

 

АДВ. С. – Моля да одобрите споразумението, не противоречи на закона и морала.

 

ПОДСЪДИМИЯТ – Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновен. Разбирам последиците от споразумението. Съгласен съм с тях. Доброволно подписвам споразумението.

 

         Съдът намира, че така постигнатото между страните е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ВПИСВА в съдебния протокол съдържанието на окончателното споразумение, постигнато по н.о.х.д. №160/2016г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство № ЗМ 118/2016г. на РУ на МВР-Левски, пр.пр. №503/2016г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Ю.С.Ю. и защитника му адв. М.С. от *** в следния смисъл:

ПОДСЪДИМИЯТ Ю.С.Ю., с ЕГН **********, се признава за виновен в това, че на 28.04.2016г. около 19:37 часа, в гр.Левски по ул.”Кирил и Методий”, управлявал МПС – лек автомобил „Форд *”, с рег.№ ***, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1.20 на хиляда, а именно 1.64 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство „Алкотест дрегер 7510” с фабр.№0260.

Деянието съставлява престъпление по чл.343б, ал.1 от НК.

С престъплението не са причинени съставомерни имуществени вреди.

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Ю.С.Ю.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

За извършеното престъпление на подсъдимия Ю.С.Ю. се налага наказание на основание чл.343б, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК, а именно наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

На основание чл.66 от НК отлага изтърпяването на така определеното на подсъдимия наказание с 3 години изпитателен срок.

На основание чл.343г във вр. с чл.37, т.7 от НК се НАЛАГА на подсъдимия Ю.С.Ю. наказание „лишаване от право да управлява МПС” за срок от ТРИ МЕСЕЦА.

На основание чл.59, ал.4 от НК, при изтърпяване на наказанието лишаване от право да управлява МПС, се приспада времето, през което подсъдимия Ю.С.Ю. е бил лишен по административен ред от това право, считано от датата на фактическото отнемане на свидетелството – 03.05.2016г.

На основание чл.55, ал.3 от НК не налага на подсъдимия Ю.С.Ю. кумулативно предвиденото по-леко наказание глоба, наред с наказанието лишаване от свобода.

 

ПРОКУРОР:                  ЗАЩИТНИК:                  ПОДСЪДИМ:

(Ч. Мънев)                    (адв. С.)                        (Ю. Ю.)

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено, поради което

ОПРЕДЕЛИ:

 

         НА ОСНОВАНИЕ чл.384 от НПК ОДОБРЯВА постигнатото по н.о.х.д. №160/2016г. по описа на РС-Левски, (незабавно производство № ЗМ 118/2016г. на РУ на МВР-Левски, пр.пр. №503/2016г. по описа на РП-Левски) между РП-Левски, подсъдимия Ю.С.Ю. и защитника му адв. М.С. от *** споразумение.

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д.№160/2016г. по описа на РС – Левски.

         ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

 

Протоколът написан в с.з. и приключи в 14:50 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                     ПРЕДСЕДАТЕЛ: