ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _13.06. 2016 г.

 

Районен съд гр.Левски в публичното съдебно заседание на _тринадесети юни  2016 г.  в състав:

 

                Председател: НАТАША ПАНЧЕВА

                               Съдебни заседатели:

                                                

при участието на секретаря _И.П._ и прокурора _Мая Тончева сложи за разглеждане _н.о.х.д.­ 196, по описа за 2016 г.  докладвано от съдия _Панчева.

На именното повикване в _10.00_ часа се явиха:

ЗА РП-ЛЕВСКИ – явява се прокурор Мая Тончева.

ПОДСЪДИМАТА Т.Т.М. – явява се лично и със защитник адв.М.С. ***.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Моля да се даде ход на делото.

АДВ.С. – Да се даде ход на делото, считам, че не са налице процесуални пречки за не даване ход на делото.

ПОДСЪДИМАТА – Да се даде ход на делото.

 

          Съдът намира, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з.

          Водим от горното, съдът         

ОПРЕДЕЛИ:

                                      ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО:

         

СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ПОДСЪДИМАТА:

Т.Т.М. л.к.№* *** – родена на ***г***, с постоянен и настоящ адрес ***, български гражданин, без образование – със завършен трети клас, неомъжена с три деца, безработна, осъждана, ЕГН **********.

 

На страните се разясняват правата по чл. 274 и 275 от НПК.

ПРОКУРОРЪТ Не правим отводи и няма да соча нови доказателства. Нямам искане по хода на съдебното следствие.

АДВ.С. – Ув. г-жо председател, нямам искания за отвод, нямаме други искания за събиране на писмени и гласни доказателства.

ПОДСЪДИМАТА – Не правя отводи, поддържам това, което каза адвокатът ми.

ПРОКУРОРЪТ – Внесли сме в РС-Левски постигнато споразумение за решаване на делото между защитника на обвиняемата и РП – Левски за определяне на наказанието при условията на чл.55, ал.1, т.1 от НК, шест месеца лишаване от свобода, което бъде отложено с три години изпитателен срок на основание чл.66, ал.1 от НК. На обвиняемата не следва да се налага кумулативно предвиденото наказание лишаване от права. На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателните мерки следва да бъдат възложени на РИ по местоживеене ***, което моля да допълните, ако сметнете за задължително. По отношение на веществените доказателства същите следва да бъдат ответи в полза на държавата. На обвиняемата моля да възложите разноските по извършената стоково-оценителна експертиза в размер на 44,28 лв.

АДВ.С. – Ув. г-жо председател, постигнали сме споразумение с РП – Левски, ако счетете за необходимо моля да възложите възпитателните мерки на кварталния отговорник за ***. Т.Т.М. е запозната с неговото съдържание. Съгласна е с постигнатото споразумение. От извършеното от нея инкриминирано деяние не са причинени имуществени вреди. Също доброволно е съдействала изцяло на разследването, признава вината си, поради което на основание чл.382, ал.7 от НПК моля да одобрите представеното пред вас споразумение като непротиворечащо на закона.

ПОДСЪДИМАТА Разбирам обвинението, за което сключихме споразумение. Признавам се за виновна. Разбирам последиците от споразумението. Съгласна съм с тях. Доброволно подписах споразумението. Декларирам, че се отказвам  от разглеждане на делото по общия ред.

ПРОКУРОРЪТ Моля да одобрите споразумението. Считам, че същото не противоречи на закона и морала.

АДВ.С. – Моля да одобрите споразумение, същото не противоречи на закона и морала.

 

Съдът намира, че така постигнатото между страните споразумение е пълно и не следва да бъдат внасяни промени в него, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ВПИСВА в съдебния протокол окончателното съдържание на споразумение постигнато по н.о.х.д.№196/2016г. по описа на РС-Левски, ДП ЗМ №-7/2016г. на Митница - Свищов, ЗМ №21/2016 г. на РУ на МВР Левски, пр.пр. №130/2016г. по описа на РП - Левски) между РП-Левски, подсъдимата Т.Т.М., ЕГН ********** и защитника адв.М.С. ***, съгласно което:

           

Подсъдимата Т.Т.М., ЕГН ********** се признава за виновен в това, че на 30.01.2016 г., в гр.Левски, обл.Плевен, действайки при условията на повторност, държала акцизни стоки – общо 2,560 кг. (два килограма и 560 грама) тютюн за пушене, разпределен в 34 броя прозрачни запечатани полиетиленови пликчета, с обща пазарна стойност в размер на 512,00 лева, необлепени с български акцизен бандерол, като такъв се изисква по закон – чл.64 от Закона за акцизите и данъчните скадове и чл.28 от Закона за тютюна и тютюневите изделия, вр. с чл.2, т.2 вр. с чл.12, ал.1, т.1 от Закона за акцизите и данъчните складове и причинила веда на Републиканския бюджет за незаплатен акциз в размер на 389,12 лева, като случаят е немаловажен.

 

Налице е извършено деяние. Деянието е извършено от подсъдимия Т.Т.М.. Извършено е виновно при форма на вината пряк умисъл.

Деянието съставлява престъпление по смисъла на чл.234, ал.2, т.1, във вр. с ал.1, във вр. с чл.28, ал.1 от НК.

 

За извършеното престъпление на Т.Т.М., ЕГН ********** се налага наказание при условията на чл.234, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА ЗА СРОК ОТ ШЕСТ МЕСЕЦА.

 

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изтърпяването на така наложеното наказание с ТРИ ГОДИНИ ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

 

НЕ СЕ НАЛАГА на основание чл.55, ал.3 от НК на подсъдимата Т.Т.М., ЕГН ********** кумулативно предвидените в закона по – леки наказания глоба, и лишаване от права по чл.37, ал.1 т.7 от НК.

 

На основание чл.67, ал.1 от НК възпитателната работа по отношение на подсъдимата Т.Т.М., ЕГН ********** през изпитателния срок се възлага на мл.РИ при РУМВР - Плевен, отговарящ за ***.

 

С престъплението не са причинени имуществени вреди.

         

ВЪЗЛАГА направените разноски по делото в размер на 44.28 лв. на подсъдимата Т.Т.М..

 

ОТНЕМА на основание чл.234, ал.3 от НК в полза на държавата веществените доказателства: 2,560 кг. (два килограма и 560 грама) тютюн за пушене разпределен в 34 броя прозрачни запечатани полиетиленови пликчета, намиращи се на съхранение в Митница - Свищов.

 

ПРОКУРОР:               ЗАЩИТНИК:            ПОДСЪДИМА:

(М. Тончева)               (адв.С.)                      (Т. М.)

 

Съдът намира, че постигнатото между страните споразумение не противоречи на закона и морала и следва да бъде одобрено.     Предвид изложеното, съдът

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

          ОДОБРЯВА НА ОСНОВАНИЕ чл.382 от НПК постигнатото по н.о.х.д.№196/2016г. по описа на РС-Левски, ДП ЗМ №-7/2016г. на Митница - Свищов, ЗМ №21/2016 г. на РУ на МВР Левски, пр.пр. №130/2016г. по описа на РП - Левски между РП-Левски, подсъдимата Т.Т.М., ЕГН ********* и защитника адв.М.С. *** споразумение.

          ПРЕКРАТЯВА на основание чл.24, ал.3 от НПК наказателното производство по н.о.х.д.№196/2016г. по описа на РС-Левски, ДП ЗМ №-7/2016г. на Митница - Свищов, ЗМ №21/2016 г. на РУ на МВР Левски, пр.пр. №130/2016г. по описа на РП – Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

Протоколът написан в с.з. и приключи в 10.20 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: