П Р И С Ъ Д А

 

№ ____

 

гр. ЛЕВСКИ, _24.04._ 2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _двадесет и четвърти април _ две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

          СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:                

 

при секретаря Я.Д., в присъствието на прокурора Чавдар Мънев, разгледа докладваното от съдия Атанасова наказателно _н.о.х.д.__103_ по описа за  2017 г.  и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия А.Н.Х., роден на *** *** Търново, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, неграмотен, неженен, безработен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на неустановен ден от месец януари 2017 г. в с.А., област П., в имот, находящ се на ул.***, сам осъществил неправомерно присъединяване към електроразпределителната мрежа на ЧЕЗ „Разпределение – България” АД, посредством директно свързване с ел.проводник фазова клема на входящия предпазител към входящата линия на абоната, с което създал условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия в имота, поради което и НА ОСНОВАНИЕ чл.234в, ал.1 от НК, във връзка с чл.55, ал.1, т.2, б.„б”, във връзка с чл.42а, ал.2, т.1 и т.2 от НК, ГО ОСЪЖДА на ПРОБАЦИЯ със следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА, при периодичност за явяване и подписване на подсъдимия пред пробационен служител – ДВА ПЪТИ седмично.

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от ШЕСТ МЕСЕЦА.

НА ОСНОВАНИЕ чл.55, ал.3 от НК не налага по-лекото наказание глоба, което законът предвижда, наред с наказанието лишаване от свобода.  

НА ОСНОВАНИЕ чл.53, ал.1, б. „а” от НК ОТНЕМА в полза на държавата: 1 брой кабел с дължина 30 см. – вещ, която принадлежи на подсъдимия и е послужила за извършване на престъплението, която след влизане в сила на присъдата да остане към делото.

ОСЪЖДА А.Н.Х., със сочена по-горе самоличност, да заплати направените деловодни разноски в размер на 129,71 лв., от които деловодни разноски в размер на 52,90 лева по сметка на ОД на МВР-Плевен, а 76,81 лв. – по сметка на РС-Левски.

        ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

       

 

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: