П Р И С Ъ Д А

____

 

гр. ЛЕВСКИ,  13.06.  2017 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на  тринадесети юни  през две хиляди и седемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

 

на секретаря Янка Димитрова  в присъствието на прокурор Чавдар Мънев  разгледа докладваното от съдия Атанасова н.о.х.д. 204  по описа за  2017 г. и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

         ПРИЗНАВА подсъдимия Р.А.Д., роден на *** ***, с постоянен и настоящ адрес:***, с българско гражданство, с основно образование, женен, пенсионер, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 01.06.2017 г., около 17.56 часа в с.К.Б., община Л., област П., по ул.***** управлявал МПС – л.а. ***** с рег. № *****, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда – 2,45 на хиляда, установено по надлежния ред с техническо средство ***** с фабричен номер *****, поради което и на ОСНОВАНИЕ чл.343б, ал.1, във връзка с чл.54, ал.1 от НК го ОСЪЖДА на ЕДНА ГОДИНА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА и ГЛОБА в размер на 200 (двеста) лева.  

         На основание чл.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изпълнението на наложеното наказание лишаване от свобода за срок от ТРИ ГОДИНИ.

На основание чл.67, ал.2 от НК ВЪЗЛАГА възпитателните грижи за условно осъдения на служител от РУ гр.Левски, отговарящ за района по местоживеенето му.

На основание чл.343г, във връзка с чл.37, ал.1, т.7 от НК ЛИШАВА Р.А.Д. от правото да управлява МПС за срок от ДЕВЕТ МЕСЕЦА.

На основание чл.59, ал.4 от НК ПРИСПАДА времето, през което Р.А.Д. е лишен от правото да управлява МПС по административен ред, считано от 01.06.2017 г., при изпълнение на наказанието лишаване от право да управлява МПС. 

         ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 7-дневен срок от днес.

         

 

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ: