О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

гр. ЛЕВСКИ, 26.06.2017 г.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски в закрито съдебно заседание на двадесет и шести юни 2017 г. в състав:

 

                          Председател: ПАЛМИРА АТАНАСОВА

                      Съдебни заседатели:                   

 

при участието на секретаря_ и прокурора­­_, като разгледа докладваното от съдия Атанасова ч.н.д. № 224 по описа за 2017 год., за да се произнесе, взе предвид следното:

Производството е по чл. 244 ал.5 от НПК.

С постановление от 08.06.2017 г. по досъдебно производство прокурорска преписка № 1182017 г. по описа на РП Левски е постановено спиране на наказателното производство.

Недоволен от това постановление е останал управителя на ощетеното юридическо лице „***” ООД, който е депозирал жалба пред РС Левски по реда на чл. 244 ал.5 от НПК. В жалбата се твърди, че прокурорският акт е незаконосъобразен и че не е извършено пълно и всестранно разследване. Иска се отмяна на обжалваното постановление и връщане на производството на прокурора за извършване на последващи процесуални действия.

Съдът, като прецени изложеното в жалбата, съобрази данните по делото, обжалваното постановление и материалите по приложеното досъдебно производство, намира за установено следното:

Жалбата е подадена от процесуално легитимирано лице, подадена е в срока по чл. 244 ал.5 от НПК и същата се явява допустима, поради което следва да бъде разгледана по същество.

Разгледана по същество, жалбата е неоснователна по следните съображения:

Досъдебното производство е образувано срещу неизвестен извършител, затова че на 23.10.2016 г. в землището на с. Деков, общ. Левски, обл. Плевен, противозаконно повредил чужда вещ – 9 броя външни гуми от трактор – престъпление по чл. 216  ал.1 от НК.

В хода на разследването са извършени действия по събиране и проверка на доказателства от значение за установяване на обстоятелствата по делото. Няма привлечен обвиняем.

При събиране на доказателствата е извършена проверка и на изложеното от управителя на дружеството в дадените от него обяснения, свидетелски показания и подадените до различни адресати жалби. Разпитани са свидетели /включително председателя на ловната дружинка, за членове на която жалбоподателя излага съмнения относно авторството на деянието/, извършена е експертиза.

От извършените действия по разследването не е установено кой е извършителя на престъплението, поради което са правилни и изводите на прокурора, направени в тази насока.

Предвид изложеното и на основание чл. 244 ал.5 от НПК, съдът

         

О П Р Е Д Е Л И:

 

ПОТВЪРЖДАВА постановление от 08.06.2017 г. по досъдебно производство – прокурорска преписка № 11/2017 г. по описа на РП Левски за спиране на наказателното производство на основание чл. 244 ал.1 т.2 от НПК.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

ПРЕПИС от определението да се връчи на жалбоподателя и на РП Левски за сведение.

          

         РАЙОНЕН СЪДИЯ: