П Р И С Ъ Д А

№ ____

 

гр.ЛЕВСКИ, _19.04._ 2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _деветнадесети април_ две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: НАТАША ПАНЧЕВА

                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: С.П.

              М.Н.

 

при секретаря _Илияна Петрова, в присъствието на прокурора _Мая Тончева, разгледа докладваното от съдия Панчева наказателно _н.о.х.д.__515_ по описа за  2017 г.  и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Т.Б.В. роден на *** ***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, неженен, неосъждан, безработен, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 27.03.2017 г. в с.Т., общ.Б., от къща и стопанска постройка, находящи се в недвижим имот на ул.”***” №34, като извършител при условията и посредством извършителство чрез наказателно неотговорните лица К.Б.К. – управител на „***” ЕООД, Л.В.Г. – работник към  ***” ЕООД и Й.И.Б.„***” ЕООД, действащи невиновно поради незнанието на фактическите обстоятелства, които принадлежат към състава на престъплението изключващи умисъла, и чрез използване на МПС – камион „***” с рег.№ ***, отнел чужди движими вещи – 700 бр. цигли стар модел (така наречени „Марсилски”) на стойност 350,00 лева от владението на собствениците М.Д.А. *** и В.Д.Б. ***, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвои, поради което и на основание чл.195, ал.1, т.4, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така наложеното наказание ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА с ТРИ ГОДИШЕН ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ВЪЗЛАГА на основание чл.67, ал.1 от НК възпитателните мерки по отношение на подсъдимия Т.Б.В. със снета по делото самоличност, в изпитателния срок да се изпълняват от районния инспектор по местоживеене ***.

ОСЪЖДА на основание чл.45 от ЗЗД Т.Б.В. със снета по делото самоличност ДА ЗАПЛАТИ на пострадалата М.Д.А., ЕГН ********** ***, сумата от 350,00 (триста и петдесет) лева, представляваща обезщетение за част от претърпените от пострадалата имуществени вреди (общо в размер на 7800 лева), която част представлява равностойността на откраднатите 700 цигли стар модел (така наречени „Марсилски”) в резултат на извършеното от подсъдимия деяние на 27.03.2017 г., ведно със законната лихва, считано от датата на извършване на деянието (27.03.2017 г.) до окончателното изплащане на сумата, както и направените от нея разноски в това производство в размер на сумата от 50,00 лева за адвокатски хонорар.

Веществените доказателства: 700 бр. цигли, покривни, употребявани оставени на отговорно пазене на К.Б.К. ***, с протокол от 04.04.2017 г., след влизане в сила на присъдата ДА СЕ ВЪРНАТ на М.Д.А..

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК подсъдимия Т.Б.В., ЕГН ********** да заплати по сметка на ОД на МВР гр.Плевен направените разноски в размер на 47,61 лева за изготвена съдебно-оценителна експертиза и 60,00 лева по сметка на РС – Левски за явяване на вещото лице в съдебната фаза на производството.

         ПРИСЪДАТА подлежи на обжалване и протестиране пред Плевенски ОС в 15-дневен срок от днес.

 

 

                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                              СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                           2.