П Р И С Ъ Д А

№ ________

гр.ЛЕВСКИ,  18.04.  2018 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд гр.Левски на _осемнадесети април_ през две хиляди и осемнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:                      

Председател: НАТАША ПАНЧЕВА

        Членове: Н.Л.

                          И.Д.

при секретаря _Илияна Петрова, в присъствието на прокурора _Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Панчева н.о.х.д. №_519_ по описа на съда за _2017 год., и на основание данните по делото и закона

 

П Р И С Ъ Д И:

 

ПРИЗНАВА подсъдимия Ц.М.Д. роден на *** ***, с постоянен адрес ***, българин, български гражданин, със средно образование, безработен, неженен, неосъждан, ЕГН **********, за ВИНОВЕН в това, че на 26.08.2017 г. в гр.Л., обл.П., отнел чужди движими вещи:

- 1 бр. дамско портмоне от черна изкуствена кожа на стойност 4,00 лева;

- 1 бр. ластик за коса на стойност 0,50 лева;

- 1 бр. кутия жълта „Ева” с три броя цигари в нея на стойност 0,75 лева и

- 1 бр. лична карта с №***, издадена от ОД на МВР – П., на стойност 13,00 лева, всичко на стойност 18,25 лева от владението на С.О.Н. ***, с намерение противозаконно да ги присвои, като употребил за това сила, поради което и на основание чл.198, ал.1, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА.

ОТЛАГА на основание чл.66, ал.1 от НК изпълнението на така наложеното наказание ШЕСТ МЕСЕЦА ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА с ТРИ ГОДИШЕН ИЗПИТАТЕЛЕН СРОК.

ВЪЗЛАГА на основание чл.67, ал.1 от НК възпитателните мерки по отношение на подсъдимия Ц.М.Д. със снета по делото самоличност, в изпитателния срок да се изпълняват от районния инспектор по местоживеене ***.

ОСЪЖДА на основание чл.189, ал.3 от НПК подсъдимия Ц.М.Д., ЕГН ********** да заплати по сметка на ОД на МВР гр.П. направените разноски в размер на 327,98 лева.

ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

 

                                                            ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                      СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ: 1.

 

 

                                                                                         2.