П Р И С Ъ Д А

№ _____

гр. ЛЕВСКИ,   21.03.  2019 год.

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Районен съд - Левски, на  двадесет и първи март, две хиляди и деветнадесета година в открито съдебно заседание, в следния състав:

 

       ПРЕДСЕДАТЕЛ: СТОЙКА МАНОЛОВА

                    Съдебни заседатели: М.Н.

                                                                Н.Д.

 

при секретаря Ваня Д., в присъствието на прокурора  Мая Тончева, като разгледа докладваното от съдия Манолова н.о.х.д. №  19  по описа за  2019г., и на основание данните по делото и закона

П Р И С Ъ Д И :

 

ПРИЗНАВА подсъдимия В.П.З., роден на ***г***, с постоянен адрес ***, с настоящ адрес ***, български гражданин, със средно образование, работи, неженен, неосъждан, ЕГН **********

за ВИНОВЕН в това,

че на 30.07.2018г., около 20.00ч., в с.М., обл.П., в жилищен дом на ул.”…” №*, с цел да възбуди и удовлетвори полово желание без съвкупление, извършил блудствени действия по отношение на лице, ненавършило 14 – годишна възраст малолетната П.П.З., ЕГН ********** от с.Б., като с поклащащи движения търкал половия си орган в тялото й, като деянието е осъществено чрез използване на безпомощното състояние на пострадалата (с оглед ниската й възраст), поради което и на основание чл.149, ал.2, т.3, във вр. с ал.1 от НК, във вр. с чл.373, ал.2 от НПК, във вр. с чл.58а, ал.4, във вр. с чл.55, ал.1, т.1 от НК го ОСЪЖДА на наказание ЛИШАВАНЕ ОТ СВОБОДА за срок от ЕДНА ГОДИНА.

На основание ч.66, ал.1 от НК ОТЛАГА изтърпяването на така наложеното наказание с  ТРИ ГОДИНИ изпитателен срок.

Веществените доказателства:

обект №1 – 1 бр. светлозелен чаршаф с тъмнозелени цветя, шарки, балони, сърчица;

обект №2 – 1 бр. фанела анцуг червено – синя на цвят.

бект №3 – 1 бр. мобилен телефон Алкател он тач – ALKATEL one touch със спукан дисплей, работещ;

обект №4 – 1 бр. носна кърпичка – салфетка с жълто червени сини шарки;

обект №5 – 1 бр. завивка, тип „Албена” жълто – кафява на цвят;

обект №6 - 1 бр. завивка, тип „Албена” синьо - жълта на цвят;

обект №7 – 1 бр. калъфка от червена булана, иззети с протокол за оглед на местопроизшествие от 30.07.2018г. след влизане в сила на присъдата да се върнат на техния собственик П. П.З..

1 бр. тениска мъжка с надпис на гърдите във формата на кръст „WEST COAST CHOPPERS”;

1 бр. мъжки къси панталони, тъмносини с 4 бр. джобове и връв около кръста;

1 бр. мъжки боксерки черни с надпис от жълт цвят „MAN”, предадени с протокол за доброволно предаване от 30.07.2018г. от В.З. след влизане в сила на присъдата да се върнат на техния собственик В.П.З..

1 бр. детска рокличка с бяло в горната част, надолу дънкова, в горната част има надпис 68 и 1 бр. детски розови гащички с надпис, предадени с протокол за доброволно предаване от 30.07.2018г. от Т., З., намиращи се на съхранение при домакин при РУ – Левски, след влизане в сила на присъдата  да се върнат на техния собственик Т.Н.З..

На основание чл.189, ал.3 от НПК ОСЪЖДА подсъдимия В.П.З. със снета по делото самоличност  да заплати направените деловодни разноски по досъдебното производство в размер на 1043.97 лв., от които 58.65 лв. за изготвена съдебно – медицинска експертиза на П.З.; 199.41 лв. за изготвена съдебно – психиатрична експертиза на В.З.; 375.36 лв. за изготвена съдебно психолого – психиатрична експертиза на И.З. и 410.55 лв. за изготвена съдебно психолого – психиатрична експертиза на П.З..

          ПРИСЪДАТА подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

 

                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                               СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                                                        2.