ПРОТОКОЛ

 

гр. ЛЕВСКИ, _02.04. 2019 г.

Районен съд гр. Левски, в публично съдебно заседание на _втори април 2019 г. в състав:

 

   Председател: СТОЙКА МАНОЛОВА

                  Съдебни заседатели: С.Т.

                                                           А.И.

 

при участието на секретаря _Ваня Димитрова_ и прокурора Чавдар Мънев сложи за разглеждане _ч.н.д._№­_85_ по описа  за _2019_ год., докладвано от съдия _Манолова.

На именното повикване в _11.45_ часа се явиха:

 

ЗА РП- ЛЕВСКИ – явява се прокурор Чавдар Мънев.

ОСЪДЕНИЯТ Д.В.П. – редовно призован – явява се лично.

ЯВЯВА се назначеният за служебен защитник на осъдения по н.о.х.д. №424/2018г. и н.о.х.д. №438/2019 г. по описа на РС – Левски - адв. П. от ПлАК.

 

ПО ДАВАНЕ ХОД НА ДЕЛОТО:

ПРОКУРОРЪТ – Да се даде ход на делото.

АДВ.П. – Запознат съм с делото, ще поема защитата, да се даде ход.

ОСЪДЕНИЯТ – Да се даде ход.

 

          Съдът счита, че няма процесуални пречки за даване ход на делото в дн.с.з., като следва да бъде назначен адв.В.П. за служебен защитник на осъдения, поради което

 

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

 

НАЗНАЧАВА на основание чл.94, ал.1, т.9 от НПК за служебен защитник на осъдения Д.В.П. – адв.В.П. от ПлАК.

СЪДЪТ ДОКЛАДВА внесено от РП – Левски искане за определяне на едно общо наказание по отношение на Д.В.П..

 

ПРОКУРОРЪТ докладва обстоятелствата в искането.

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

          СНЕ САМОЛИЧНОСТТА НА ОСЪДЕНИЯ:     

Д.В.П., роден на ***г***, с постоянен адрес:*** и настоящ адрес:***, български гражданин, с основно образование, ученик ***, неженен, не работи, осъждан, ЕГН **********

 

          На страните се разясняват правата по чл.274 и чл.275 от НПК.

 

ПРОКУРОРЪТ – Не правя отводи на съда, съдебните заседатели и съдебния секретар. Няма да соча нови доказателства, нямам искания по реда на съдебното следствие.

АДВ.П. – Не правя отводи, нямам искания на този етап.

ОСЪДЕНИЯТ – Не правя отводи.

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ОТКРИВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ПРОКУРОРЪТ   Поддържам искането по отношение на Д.П..

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

Съдът докладва: справка за съдимост ведно с копия от бюлетини по отношение на Д.В.П..

 

ПРОКУРОРЪТ – Запознат съм с доказателствата, да се приемат.

АДВ.П. – Да се приемат, запознат съм.

ОСЪДЕНИЯТ – каквото каза адвокатът ми.

          Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

ПРИЕМА изисканите писмени доказателства: справка за съдимост, ведно с копия от бюлетини по отношение на Д.В.П..

 

ПО ПРИКЛЮЧВАНЕ НА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ:

 

ПРОКУРОРЪТ - Моля да приключите съдебното следствие, няма да сочим нови доказателства, поддържаме предложението.  АДВ.П. – Да приключи делото.

Съдът

ОПРЕДЕЛИ:

 

ПРИКЛЮЧВА СЪДЕБНОТО СЛЕДСТВИЕ

ДАВА ХОД ЗА ПРЕНИЯ МЕЖДУ СТРАНИТЕ

ПРОКУРОРЪТ – Ув. г-жо съдия, ув. съдебни заседатели, поддържам предложението пред РС - Левски за групиране на двете наказания, наложени на осъдения по реда на чл.306, ал.1, т.1 от НПК. Изброени са всички влезли в сила присъди по отношение на Д.П., поради което няма да ги преповтарям. Предвид на което предлагам на осн. чл.25, ал.1, във вр. с чл.23, ал.1 НК да определите едно общо най - тежко наказание на Д.П. по влезлите в сила съдебни актове по н.о.х.д. №424/2018г и н.о.х.д.№438/2018г. на РС Левски, а именно пробация със следните пробационни мерки: задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и шест месеца, при периодичност за явяване и подписване на осъдения пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице - два пъти седмично; задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година и шест месеца и безвъзмезден труд в полза на обществото 100 часа на година за срок от една година, като бъде приспаднато изтърпяното наказание по н.о.х.д №424/2018г. на РС – Левски.

Моля в този смисъл да е вашия съдебен акт.

 

АДВ.П. – Не възразявам по така внесеното предложение на прокуратурата.

ПРАВО НА ЗАЩИТА НА ОСЪДЕНИЯ Д.В.П. – Не възразявам. Нямам какво да добавя.

ПОСЛЕДНА ДУМА НА ОСЪДЕНИЯ Д.В.П. – Съжалявам. Спрял съм вече да правя бели.

 

          Съдът счете делото за изяснено и обяви, че ще се произнесе с определение след съвещание.

          Съдът се оттегли на съвещание.

След съвещание съдът, като прецени направеното от РП-Левски предложение за определяне на едно общо наказание по отношение на Д.В.П., намира за установено следното:

 

Д.В.П. е осъден както следва:

  

С определение, постановено по н.о.х.д. №497/2016г. от 23.01.2017г., по описа на РС-Левски, на Д.В.П. е наложено наказание обществено порицание, на основание чл.195, ал.1, т.3, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.63, ал.1, във вр. с чл.20, ал.2 от НК, за деяние извършено от 06.09.2016г.

Наказанието е изпълнено на 21.02.2017г.

 

С присъда, постановено по н.о.х.д. №390/2017г., по описа на РС-Левски, влязло в законна сила на 01.11.2017г., на Д.В.П. е наложено наказание „пробация” за срок от шест месеца при следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от шест месеца, при периодичност за явяване и подписване на осъдения пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице - два пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от шест месеца, на основание чл.195, ал.1, т.3, 4, 5 и 7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. с чл.63, ал.1, т.3, във вр. с чл.28, ал.1 от НК за деяние извършено в периода от 23.00 часа на 08.07.2017г. до 06.00 часа на 09.07.2017г. в с.О..

          Наказанието е изтърпяно на 01.06.2018г.

 

С присъда, постановено по н.о.х.д. №424/2018г., по описа на РС-Левски, влязло в законна сила на 20.02.2019г., на Д.В.П. е наложено наказание „пробация” за срок от десет месеца при следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от десет месеца, при периодичност за явяване и подписване на осъдения пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице - два пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от десет месеца, на основание чл.216, във вр. с чл.63, ал.1, т.4, от НК за деяние извършено на 26.07.2018г. в с.О.

Присъдата е изпратена на ОС „Изпълнение на наказанията” – Плевен, като към 06.03.2019г. не е приведена в изпълнение.

 

С присъда, постановено по н.о.х.д. №438/2018г., по описа на РС-Левски, влязло в законна сила на 01.03.2019г., на Д.В.П. е наложено наказание „пробация” за срок от една година и шест месеца при следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и шест месеца, при периодичност за явяване и подписване на осъдения пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице - два пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година и шест месеца и безвъзмезден труд в полза на обществото 100 часа на година за срок от една година, на основание чл.195, ал.1, т.3 и 7, във вр. с чл.194, ал.1, във вр. чл.28, ал.1, във вр. с чл.63, ал.1, т.3, във вр. с чл.20, ал.2, във вр. с чл.26, ал.1 от НК за деяние извършено в периода от 01.10.2018г. до 15.10.2018г. в с.О.

 

Деянията по посочените н.о.х.дела №424/2018г и  по н.о.х.д. №438/2018г., са извършени при условията на реална съвкупност по смисъла на чл.23, ал.1 от НК – преди да има влязла в сила присъда за което и да е от тях, поради което предложението на РП – Левски се явява основателно и следва да бъде уважено, като бъде определено едно общо, най – тежко наказание, а именно пробация за срок от една година и шест месеца при следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и шест месеца, при периодичност за явяване и подписване на осъдения пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице - два пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година и шест месеца и безвъзмезден труд в полза на обществото 100 часа на година за срок от една година .

Предвид изложеното, съдът

 

 

 

ОПРЕДЕЛИ:

 

ОПРЕДЕЛЯ по отношение на Д.В.П., ЕГН **********, с адрес: ***, едно общо наказание, като НАЛАГА най-тежкото измежду наложените му наказания с присъда по н.о.х.д. №424/2018г. и по н.о.х.д.№438/2018г., и двете по описа на РС-Левски, а именно наказание пробация при следните пробационни мерки:

- задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година и шест месеца, при периодичност за явяване и подписване на осъдения пред пробационен служител или упълномощено от него длъжностно лице - два пъти седмично;

- задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от една година и шест месеца и безвъзмезден труд в полза на обществото 100 часа на година за срок от една година.

ПРИСПАДА на основание чл.25, ал.2 от НК изтърпяното наказание „пробация” по н.о.х.д. №424/2018г. по описа на РС – Левски.

ОПРЕДЕЛЕНИЕТО подлежи на жалба и протест пред ПОС в 15 – дневен срок от днес.

          Протоколът написан в с.з., което приключи в 12.10 часа.

 

 

СЕКРЕТАР:                                      ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

                                       СЪДЕБНИ ЗАСЕДАТЕЛИ:1.

 

                                                                                     2.